Günün Mesajı

10/12/2015 - RABBİN MELEKLERİNİN DEĞNEĞİ

İsa Mesih şöyle dedi: “Kutsal Yazı’da dendiği gibi, bana iman edenin ‘içinden diri su ırmakları akacaktır.’”

Yuhanna 7:38

İncil’in bir çok bölümünde bir değnekten bahsedilir. Bu değneğin ucu yuvarlaktır ve bir sürüyü korumak için kullanılır. Daha çok bir koyunu ayırmak veya bir uçurumdan düşmesine engel olmak için.

Yakup Rabbe dua ederken, Esav’dan kaçarak Şeria ırmağı üstünden Lavan’ın topraklarına sığındığında yanındaki tek şeyin değneği olduğunu söyledi.  

“Bana gösterdiğin bunca iyiliğe, güvene layık değilim. Şeria Irmağı’nı geçtiğimde değneğimden başka bir şeyim yoktu. Şimdi iki orduyla döndüm.” (Yaratılış 32:10)

Kutsal Kitab’ın zamanında değneklerin çobanlar tarafından sürülerini gütmek için kullanıldığını biliyoruz. O zaman neden Rabbin bir meleği bu nesneyi taşısın ki?

Gidyon Midyanlılar’dan buğdayı saklamak için döverken yanına bir melek gönderildi.

“RAB’bin meleği gelip Aviezerli Yoaş’ın Ofra Kenti’ndeki yabanıl fıstık ağacının altında oturdu. Yoaş’ın oğlu Gidyon, buğdayı Midyanlılar’dan kurtarmak için üzüm sıkma çukurunda dövüyordu.” (Hakimler 6:11)

Bu melek Rabbin Gidyonla birlikte olduğunu söyledi. Bunun üstüne Gidyon Rabbe bir sunu vermeye karar verdi; genç bir keçiyle mayasız ekmek. Gidyon kurbanlı sunuyu kayanın üstüne yatırınca melek ona değneğinin ucuyla dokundu ve keçiyle mayasız ekmek alev aldı.

Bu bölümden ne öğrenebiliriz? Meleğin ruhsal değneği Rabbin gücüyle doluydu ve bu yüzden, eğer birisi bu değneğe dokunacak olursa, bu değnekten ateş çıkarak o kişideki tüm kötülüğü, hastalığı ve illeti yok edecekti. İşte aynı durum sizlerin hem maddi hem manevi yaşamlarınız içinde geçerli olacaktır. Hayatınızın her bölümünde etkili olacaktır.

Rabbin Sözünde yazılı olan her şey bizler anlayalım diye yazılmıştır. Kutsal Yazılara hiç bir şey şans eseri eklenmemiştir.

“Bu olaylar başkalarına ders olsun diye onların başına geldi; çağların sonuna ulaşmış olan bizleri uyarmak için yazıya geçirildi.” (1. Korintliler 10:11)

Bu yüzden, bir şey dikkatimizi çektiğinde, dua ederek Rabden açıklama beklemeliyiz. Anladığımız zaman, Rabbin bizim için hazırlamış olduğu bereketi alırız. Çünkü anlayış göksel hediyeler getirir.

Rabbin huzurunda durduğunuzu hissettiğinizde, sakın utangaç olmayın; Rabbin varlığının yaşamlarınızdaki tüm kötülüğü yok edecek güce sahip olduğuna inanın. Peki şimdi, dua edelim mi? Unutmayın: sizler Rabbin huzurundasınız! Bunun anlamı Rab tarafından korunuyor ve bakılıyorsunuz, size işkence eden şeytanın yok edilmesini talep edebilirsiniz.

İsa Mesih şöyle dedi: “Kutsal Yazı’da dendiği gibi, bana iman edenin ‘içinden diri su ırmakları akacaktır.’” (Yuhanna 7:38) İsa’ya inanın ve bugün Rabbin yüceliğini görün (Yuhanna 11:40).

 

            İsa’nın sevgisiyle,

            Doktor Soares