Günün Mesajı

11/12/2015 - YAŞAMAK İÇİN RABBİ ARAYIN

Bu yüzden RAB İsrail halkına şöyle diyor: “Bana yönelin, yaşarsınız”

Amos 5:4

Rabbin kendi halkında verdiği emir, yaşamak için kendisini aramalarıdır. Bakalım bu emirden bizler ne öğreneceğiz.

YAŞAMAK İÇİN – Eğer Rabbin halkı Rable birlikte yürümezlerse, yaşayamayacaklar. Tıpkı bugün biri o günlerdeki insanlarda sadece bir bitki gibi yaşıyorlardı. Okuyup okunanlara dikkat ediyorlar ama ne dendiğini anlamıyorlardı. Dua ederek Rabbe yakarıyorlardı, ama onlar için Rab uzak bir varlıktı. Günümüzde de bir çok kişi aynı durumda. Basitçe imanları olmadan isteklerini dile getiriyorlar. Bunun sonucunda, Rabden ya çok az ya da hiç bir şey duyamıyorlar. Bazıları için, onlar için Baba çok uzak bir varlık. Rabbi aramamız çok önemlidir. Bunun anlamı:

  • Mesajı duyduğunuzda veya Kutsal Kitabı okurken Rabbin sözlerinden  dikkatinizi çeken yerler hakkında derin düşünmeyi alışkanlık haline getirin. Bunlar Rabbin size açıkladığı konulardır.
  • Rabbe dua edin, yüreğinizi O’na açın. Ondan bir şey saklamayın ve tüm günahlarınızı itiraf edin. (Günahlarını örten kişiler asla bolluk ve berekete kavuşamayacak)
  • Rabin Sözünden biz imanlılar hakkında tüm söylediklerine sımsıkı sarılın ve şeytanın saldırılarıyla, Rabbin bize tüm söylediklerinin doğru olduğuna inanarak korkusuzca yüzleşin.

YÜREĞİNİZE ALIN – Bunun anlamı; neşeli olsun, olumlu tavır takının, başkalarına nazik davranın, ve hem kendi hem de başkalarının yaşamlarında meydana gelen şeytanın saldırılarını yenmek için yüreğinizde ve ağzınızda doğru cevabı bulundurun.

Yaşama sahip olanlar sorunlara teslim olmazlar, “hayır” cevabını kabul etmezler, ve bir tehdit veya saldırı karşısında boyun eğmezler. Neye ihtiyaçları olursa olsun olumlu düşünürler. Rab eyleme geçip onları savaşa hazırlayarak güçlendirdiğinde, zafer kazanacaklarına emindirler.

İTAAT ETMEK – Bu göksel emir çok açıktır: Eğer Rabbin haklı Rabbi aramazlarsa, Rabbin halkı olmalarına rağmen, yaşamları sorunlarla ve hastalıklarla dolacaktır. Saatlerce dua edebilirler, am hiç bir faydasını göremeyecekler. Hepsi boş yere olacak, çünkü Rabbi gerçekten aramadılar. 

Bunların aynısı günümüzde bir çok imanlıya oluyor. Dua ediyorlar, Rabbe yakarıyorlar, Rabbin yardımını istiyorlar, şifa istiyorlar, tüm sorunları için çözüm istiyorlar, ama hiç bir şey olmuyor. Peki, neden? Çünkü Rabbi gerçekten aramıyorlar, Rabbin sözüne kulak vermiyorlar. Ne Rabbin emirlerine itaat ediyorlar, ne de kutsal bir yaşam tanıklığı veremiyorlar.

TESLİM OLMAK – Neden Rab herkese bereket vermiyor? Neden bir çok çocuğu şu anda acı çekiyor? Neden? Neden? Neden?

Tek bir cevabı var: Çünkü bu kişiler kendilerini tamamen Rabbe teslim etmediler. İyi oldukları zaman, kiliseye gidiyorlar, ama Rabbin Sözüyle kendilerini beslemek yerine, mesajın kendileri için değil de bir başka için söylendiğini düşünüyorlar. Bunlarla beraber, bazı günahların kendilerini Rabden ayırmayacaklarını sanıyorlar, çünkü neden Rabbin sözüne aykırı davrandıklarını Rabbin “anlayacağını” düşünüyorlar. Ve sonunda, şeytan Rabden bu kişilere dokunmak için izin istediğinde, Rab buna izin veriyor.

Eyüb’ün başına gelen de işte tam olarak buydu. Eyüp Rabbin kendi yaşamını iyi şeylerle ve bollukla doldurduğuna inanmıştı, ama bir gün başına kötü şeyler geleceğinden korkuyordu. Eyüp şöyle dedi: “Korktuğum,

Çekindiğim başıma geldi.” (Eyüp 3:25) Bu yüzden, tıpkı Eyüb’ün korktuğu gibi, trajedi onu buldu. Korkuya, imansızlığa ve şeytandan gelen tüm tehditlere direnin. Söz ile yaşayıp kendinizi ona teslim ederseniz, Rab her zaman sizinle birlikte olur.

Yaşamaya başlamak için Rabbi aramanız için dua ediyorum.

 

            İsa’nın sevgisiyle,   

            Doktor Soares