Günün Mesajı

13/12/2015 - RAB TARAFINDAN AYRILMIŞ OLMAK

“Ana rahminde sana biçim vermeden önce tanıdım seni. Doğmadan önce seni ayırdım, Uluslara peygamber atadım.”

Yeremya 1:5

Rab tarafından çağrılmış olanların tamamı, O’nunla birlikte yürümeye layıktır. Şeytan insanları kandırarak, bu kişilere kendilerinin Rabbin insanlarının bir parçası olmaya layık olmadıklarını söyler. Ya çok zayıftırlar veya günahları bağışlanmamıştır.

BİZİ TANIYAN RAB – Rab eğer bizim çağrımız hakkında Kutsal Kitapta tek bir söz daha etmemiş olsaydı bile, sadece yukarıda ki ayete bakmamız, bizi neşelendirip çağrımıza inandırırdı. Çünkü bu ayete göre,  bizleri tüm zayıflıklarımıza rağmen Rab çağırdı, ve sırf kendi insanlarında birisi olalım diye Rab kendisini bizlere açıkladı.

Rab hakkımızdaki her şeyi biliyor. Vücudumuzdaki tüm hücre sayısını, kaç tanesini yenilememiz gerektiğini, kemiklerimizin kalınlığını ve her bir tanesinden ne kadar güç kaldığını biliyor. Aynı zamanda düşüncelerimizi, ve kapasitemizi de biliyor. Bu durumda seni çağırdığı zaman hata yapmış olabilir mi? Rabbin evinde bulunman tamamen bir şans mı? Rabbin bilgisi dışında sana tek bir şey olabilir mi? Tabii ki, Rab seni insanlarından birisi olmak için çağırdığında ne yaptığını çok iyi biliyordu. Ama, bir çok insan şeytanın tuzağına düştü ve yalanlarına inandı.

PEYGAMBER OLMAK – Kim olursan ol, inan: senin çağrın tamamen akıllı ve zeki olan bir varlık tarafından yapıldı: Rab tarafından çağrıldın. Şimdi kim olduğunu anla ve İsa’nın sözlerine inan, bu şekilde tüm denenme ve mücadelelerinden zaferle ayrıl.

Sen tüm uluslara bir peygamber olmaya çağrılmak üzere ayrıldın. Tek yapman gereken bunu kabul etmek. Yaradan olmadan, sen bir hiçsin, ama Yaradan’la birlikteyken, her şeyi yapabilirsin. İtiraf et: “Beni güçlendirenin aracılığıyla her şeyi yapabilirim. Yine de sıkıntılarıma ortak olmakla iyi ettiniz.” (Filipililer 4:13) Günahsız bir yaşam bu dünyanın alabileceği en iyi kehanettir.

Tüm şeytandan, denenmelerden, korku, kıskançlık, bedenin arzularından, illetlerden, zayıflıklardan, ve şeytandan gelen tüm diğer her şeyden uzak durun. Sizler cennette yaşamınızla güzel ve saf bir tanıklık vermeniz için seçilip ayrıldınız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares