Günün Mesajı

14/12/2015 - İSA’YLA YENİ YAŞAM

İsa şöyle yanıt verdi: “Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse sudan ve Ruh’tan doğmadıkça Tanrı’nın Egemenliği’ne giremez.

Yuhanna 3:5

Bu ayetteki en önemli bir bilgi; yaşamınızda sadece bir gelişme veya değişme değil, bir yeni doğuşun olmasıdır. Bu tecrübeyle, insanlar yeniden yaratılır. Bunun anlamı, yeniden var olurlar – sadece şimdi, onları Adem’in günahı yüzünden takip eden kötülükleri ve hatalarından arınmışlardır.

NE ZAMAN VE NASIL – Bunun en iyi yanı bu dönüşümün biz yaşamlarımızı sürerken hemen şimdi gerçekleşmesidir. Nasıl? Sadece Petrus’un Pentikost gününde yaptığı konuşmadaki direktifleri takip etmeniz yeterlidir:

“Bu sözleri duyanlar, yüreklerine hançer saplanmış gibi oldular. Petrus ve öbür elçilere, “Kardeşler, ne yapmalıyız?” diye sordular. Petrus onlara şu karşılığı verdi: “Tövbe edin, her biriniz İsa Mesih’in adıyla vaftiz olsun. Böylece günahlarınız bağışlanacak ve Kutsal Ruh armağanını alacaksınız. Bu vaat sizler, çocuklarınız, uzaktakilerin hepsi için, Tanrımız Rab’bin çağıracağı herkes için geçerlidir.” (Elçilerin İşleri 2:37 – 39)

Bu vaat Rabbin Egemenliğine girecek olan herkes için önemlidir. Yeniden doğdunuz mu? Eğer cevabınız, “Bilmiyorum – belki...”, “Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum...” “Kim bilir...” veya bunlara benzer bir şekildeyse, dikkat edin! Tehlikedesiniz ve bu durumda ölürseniz, sonsuza kadar acı çekeceksiniz.

KARAR SİZİN – Sizi sonsuz mutluluğa götürecek sonraki adımı neden atmıyorsunuz? Bu dünyada azıcık bir huzuru bile elde etmekte zorlanıyoruz, aile gelirimizi arttırmak için çok çaba gösteriyoruz, ve tüm ahlaki ve fiziksel acılardan uzak duruyoruz, ama neden Rabden gelen tanrısal bağışlanmayı karşılık ödemek almakta zorlanıyoruz? Ve neden Rabbin Egemenliğine girmek için çabalamıyoruz?

İsa Mesih tek derdi maddi zenginlik olan bir adamın hikayesini anlattı. Bu adamın toprakları iyi ürün verdiğinde, kendisini güvende hisseder. Ve ondan sonra hayatı kolaydan alır çünkü yıllarca yetecek kadar malı mülkü birikmiştir. İşte İsa şöyle anlatıyor:  İsa onlara şu benzetmeyi anlattı: “Zengin bir adamın toprakları bol ürün verdi. Adam kendi kendine, ‘Ne yapacağım? Ürünlerimi koyacak yerim yok’ diye düşündü. Sonra, ‘Şöyle yapacağım’ dedi. ‘Ambarlarımı yıkıp daha büyüklerini yapacağım, bütün tahıllarımı ve mallarımı oraya yığacağım. Kendime, ey canım, yıllarca yetecek kadar bol malın var. Rahatına bak, ye, iç, yaşamın tadını çıkar diyeceğim.’ “Ama Tanrı ona, ‘Ey akılsız!’ dedi. ‘Bu gece canın senden istenecek. Biriktirdiğin bu şeyler kime kalacak?’ “Kendisi için servet biriktiren, ama Tanrı katında zengin olmayan kişinin sonu böyle olur.” (Luka 12:16 – 21)

Rabbin katında zengin olun! Sonsuz varlığınızı düşünün! Babanın sizi sonu gelmeyecek o acıdan kurtarmak istediğine emin olun. Rab onunla zaferli olmanızı istiyor. Bu yüzden bugün kararınızı verin ve İsa Mesih’i seçin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares