Günün Mesajı

16/12/2015 - BOLLUĞA NASIL KAVUŞURSUNUZ

Verin, size verilecektir. İyice bastırılmış, silkelenmiş ve taşmış, dolu bir ölçekle kucağınıza boşaltılacak. Hangi ölçekle verirseniz, aynı ölçekle alacaksınız.

Luka 6:38

Herkes bolluğa kavuşmayı ister. Ama insanlara zor gelen konu bunu nasıl yapacaklarını bulmaktır. İsa’nın tek gerçek olduğuna inananlar yukarıdaki ayetin gerçek olduğunu ve İsa’nın ağzından sadece gerçeklerin çıkmış olduğunu bilir. Bu yüzden yukarıda ki ayette söylenenler doğrudur.  

Ağzımdan çıkan söz de öyle olacaktır. Bana boş dönmeyecek, istemimi yerine getirecek, yapması için onu gönderdiğim işi başaracaktır. (Yeşeya 55:11)

Ama bazı insanların yaşamı ve tanıklıkları, ne yazık ki bu sözleri kanıtlamaz. Aslında Rabbin hiç bir sözü boş çıkmayacaktır.

SUNULAR – Rab “verin” dedi. Ve bu sözüne uyarak veren herkese belli bir ölçüde ödül verileceğini söyledi. Bir çok kişi cömertçe verir ve buna göre ödül alacağını umar. Ama, bu her zaman böyle olmaz. Peki, İsa’nın bu vaadinde yerinde olmayan bir şey mi var? Tabii ki hayır!

İsa’nın hiç bir kelimesi hatalı değildir ve tamamı gerçekleşecektir. İsa Mesih’in diğer açıklamalarına bakarsak, bazen neden göksel vaatlerin tam olarak işlemiyor göründüğünü anlayabiliriz.

  •  “Ben kendiliğimden hiçbir şey yapamam. İşittiğim gibi yargılarım ve benim yargım adildir. Çünkü amacım kendi istediğimi değil, beni gönderenin istediğini yapmaktır. (Yuhanna 5:30)
  • Ben asmayım, siz çubuklarsınız. Bende kalan ve benim kendisinde kaldığım kişi çok meyve verir. Bensiz hiçbir şey yapamazsınız. (Yuhanna 15:5)

İşte bu yüzden, genellikle Kutsal Ruhun yönlendirişiyle sunu vermeyi ihmal ederiz. Kutsal Ruh bize gökte cennette söyleneni iletir. Sunu Rab yüreğimize dokunduğunda verilmelidir. Rab yüreğimize dokunarak belli bir miktarı vermemizi söyler, eğer Rabbin bu isteğine uyarsak, ödülümüzü alırız. Ama, Rabden bir yönlendiriş almadan, sunu vermek sadece zaman ve imkanların boşa gitmesine yol açar, çünkü Rab olmadan bizim yaptığımızın bir anlamı yoktur.

Rabbin Sözüne yakın olmalıyız ve hep dikkat etmeliyiz, çünkü Söz aklımıza değil, ruhumuza konuşur. Ne zaman Rabbin bizi işlerine yatırım yapma veya birisine yardım etmek için yön gösterdiğine emin olursak, Rabbin sözünü yerine getirmeliyiz. Ve bundan sonra ödülümüzü alırız.

Rabbin yönlendirişine uygun hareket etmeye başladığınızda, Rabbin tüm vaatlerinin yaşamlarınızda gerçekleştiğini göreceksiniz, ve çok muhteşem şekilde bereket alacaksınız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares