Günün Mesajı

17/12/2015 - İSA’NIN ADINDAN KORKUN

Ama siz, adıma saygı gösterenler için ışınlarıyla şifa getiren doğruluk güneşi doğacak. Ve çıkıp ahırdan salınmış buzağılar gibi sıçrayacaksınız.

Malaki 4:2

Bütün kültürlerde nesiller boyunca, insanlar arasında her zaman dindar bir grup olmuştur. Bu kişiler dini tören ve seremoniler yaparak Rabbi hoşnut etmeye çalışmışlardır. Bu şekilde, hastalıklardan ve felaketlerden kurtulmayı amaçlamışlardır. Ama, bunların hiç bir işe yaranmadığı kanıtlanmıştır: aksine bunlar tökezlemelerine yol açmıştır.

BİR ÖRNEK – Yahudiler Rabbin insanlarıdır. Kutsal Yazılara sahiptirler (Eski Ahit), ama Rabbin isminden korku duyup O’na bu şekilde saygı göstermeleri ve bu şekilde hizmet edin Rabbin emirlerine uymaları gerektiğini anlamamışlardır. Bugün, aynı şey bir çok kilisede görülmekte. Bazı insanlar sadece daha geleneksel bir kilisenin üyesi oldukları için sanki özel ruhsal bir seviyede olduklarını düşünüp, Rabbin tahtına daha direk şekillerde ulaşıyormuşçasına hareket ediyorlar.

İsraillilere verilmiş olan vaadin şartı, onların Rabbin isminden korkmalarıydı. Bu kişiler için Doğruluk Güneşi doğacaktı. Ve bu aslında İsa Mesih’in isimlerinden birisidir. Güneş ısıtır, yakar, kavurur, hiç bir şeyden etkilenmez. Bizim sevgili Kurtarıcımız da böyledir. O’nun isminden korkmayanlar için, hiç bir bereket vaadi verilmemiştir.  

GÜÇLÜ BİR İSİM – Gerçek: ihtiyacımız olan her şey İsa’nın adında var – ve ihtiyacımız olan her şeyi Rabbin kendisi verecek. O’nun adından korkmak, O’na saygı göstermektir, ve İsa’nın adını size karşı duran şeytana karşı kullanmaktır. İsa’nın adından korkmak demek, cennetin kapılarını İsa’nın adının açtığını anlamak, bizi Babayla birleştirdiğini bilmek demektir. İsa’nın adıyla Rabbin Sözünde yer alan tüm vaatleri talep edebileceğimizi bilmek demektir.

Bir hastalığa veya soruna karşı İsa’nın adıyla imanla hareket etmeyi deneyin. Şeytanın yenildiğini göreceksiniz: İsa’nın adı sayesinde şifa, kurtuluş, bolluk ve zaferler yaşamınızı dolduracak.

Doğruluk Güneşi, yani İsa, kendi isminden korkanların yaşamına doğar. Kendine iman etmiş olanlara şifa getirir ve onları korur. “Kurtuluş” kelimesinin Yunan dilindeki tam anlamı kurtuluş manasının yanı sıra, şifa, ve hem ruhsal sorunlara çözüm, hem de dünyasal sorunlara çözüm getirme anlamlarını da taşır. 

İsa Mesih’in adından korkanların inekleri, korkmayanların ineklerinden çok daha güçlü olup büyüyecektir. Bunu anlamı; Rabbin hem ruhsal hem de doğal olarak bu kişilere kendi özel besinini verecek olmasıdır. Rab bunu adından korkana ve saygı duyana verecektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares