Günün Mesajı

18/12/2015 - ARTIK GÜNAHIN KÖLESİ OLMAYIN

Artık günaha kölelik etmeyelim diye, günahlı varlığımızın ortadan kaldırılması için eski yaradılışımızın Mesih’le birlikte çarmıha gerildiğini biliriz.

Romalılar 6:6

Tarih boyunca insanoğlunun en büyük trajedisi insanın günah boyun eğmesidir. Ve işte bu yüzden bunun sonuçları özgürce dünyamızda kol gezmekte; hastalıklar, illetler, sefalet, şiddet... Ama, peki bizler bu kaçınılmaz gözüken kaderden nasıl kurtarılabiliriz?

ESKİ YARADILIŞIMIZ – Eski yaradılışımız Ademle aynı doğayı paylaştığımız için günahın kölesiydi. Adem Rabbe benzeme arzusu yüzünden Rabbin sözüne güvenmedi, ihanet etti ve Rabbin yememesini söylediği iyi ve kötüyü bilme ağacının meyvesinden yedi.

Ama, eski yaradılışımızın İsa Mesih’le birlikte çarmıha gerildiğini bilerek, İsa’yı yaşamlarımıza Rab ve Kurtarıcımız olarak aldığımızda, günahın egemenliğinden çıkmış oluruz. Ama, bu anlayış hayatlarınıza sadece teori olarak kalmamalı. Rabbin Sözünün bu açıklamasına inanmalıyız, çünkü ancak bu şekilde yaşamlarımızda günahın egemen olmasına engel oluruz.

YENİ YARADILIŞIMIZ – Eski yaradılışımız günahkardır ve şeytana boyun eğmiştir. Eğer sürekli aynı günahları işleyen birisi, eski yaradılışının Mesih’le beraber çarmıhta öldüğünü bilirse, eski doğasının artık kendi üstünde egemen olmaya çalışmasına engel olabilir.

Aynı şekilde, arzu ve denenmelerden kurtulmak isteyen ama başarısız olan kişiler, İsa Mesih’i Kurtarıcıları olarak kabul ettiklerinde, O’nunla beraber çarmıha gerilmenin getirdiği bereketleri de paylaşacaklarını bilmeliler. Ve bundan sonra hiç bir şekilde hiç bir günaha boyun eğmemeliler.

Romalılar 6:6 dan doğumdan itibaren bizimle olan günahlı varlığımızın ortadan kaldırıldığını görüyoruz. Rabbe şükürler olsun! Esaretten kurtarıldık! Bundan sonra hatalar içinde yaşamamıza gerek yok, şeytanın bize dokunmasına izin vermemize gerek yok. Günaha meyilli olmak şeytanın bizlerin üstünde ki etkilerinden birisidir – ama İsa Mesih’i Rab ve Kurtarıcı olarak seçenler için böyle bir etki kesinlikle mevcut değildir.

Pavlus her şeyin zaten yapıldığını ve bundan sonra günaha köle olmamız gerektiğini söylüyor. İşte bu şekilde Rab sizlerin yaşamanızı istiyor; kurtulmuş bir şekilde! Bu yüzden, hemen bu anda, şeytanın sizi eskiden nasıl kullandığını keşfedin: aklınızla, sözlerinizle, yaptıklarınızla... Sonra, karar verin; bundan böyle yaşamlarınıza sadece Rabbin Sözünün yol gösterecek - bu kararı verin. Çünkü eski yaradılışınız İsa’yla beraber çarmıha gerildi ve öldü.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares