Günün Mesajı

19/12/2015 - ZENGİNLİĞİN KAYNAĞI

Zenginlik ve onur senden gelir. Her şeye egemensin. Güç ve yetki senin elindedir. Birini yükseltmek ve güçlendirmek, Senin elindedir.

1. Tarihler 29:12

Zenginlik asırlar boyunca tüm insanlar tarafından arzulanmıştır. Zenginlik aramayan tek bir kişiyi bulabilmek çok zordur. Herkes kabul etmese dahi, zengin olmak için oluşan en ufak bir fırsatta insanlar anında harekete geçmekteler.

Bir çok insan maddi zenginliğe sahip olabilmek için her türlü şeyi yapar. Ve ne yazık ki, bu sadece imanlı olmayan kişiler için geçerli değil, imanlılar arasında da böyle olan çok kişiler bulunmaktadır.

ZENGİNLEŞMEK GÜNAH DEĞİLDİR – Zengin olmayı ve bolluğa kavuşmayı arzulamak günah değildir. Rabbe ait olan kişiler başarılı olabilir ve olmalıdır, ama başarıya ulaşmak için Rabbin Sözüne aykırı hareket etmemeliler. Tek yapmaları gereken Rabbin çocuklarının bolluğa erişmesi için koydu kurallara göre hareket etmektir.

Kutsal Ruh Kral Davud’u kullanarak bizlere zenginliğin kaynağını açıklamıştır. 1. Tarihler 29:12 ayetinde görüldüğü üzere bu Rabbin önünde durmaktır. Bu çok açıktır; zenginlik ve onur Rabden gelir.

Peki ama, Rabbin önünde durmak tam olarak ne demektir? Bu çok basit; Rabbin Sözünün yönlendirişini her zaman aramak demektir. Bu yüreğinizde Rabbin izni olmadan satıp almamak demektir. Eğer Söz yüreğinize koymamışsa hiç bir şey yapmamak demektir. Başkalarını taklit etmek yerine, veya başka kişilerin öğütlerini dinlemek yerine, karar verirken İncil’e dayanmalıyız ve içinde bulunduğumuz durumla ilgili olan her konuda İncil’e danışmalıyız.

ONUN ÖNÜNE GELİN – Eğer Kutsal Yazılar belli bir davranışı veya tavrı yasaklamışsa, Rabbin önünde durmak isteyen bizler, bu davranışlardan ve tavırlardan uzak durmalıyız. Çünkü Rabbin arzusu dışında hareket ettiğimizde, O’nun huzurundan uzaklaşmış oluruz.

Sadece Rabbin önünden duranlar zenginlik ve onurun keyfini yaşayacaklar; korunacaklar, ilham alacaklar, sevgi, huzur bulacaklar. Çünkü her şeyi yöneten Rabdir. Zenginlik için Rabbi aramayı ihmal eden kişiler hata yapıyorlar, çünkü Rab her şeyi yönetendir. İster küçük ister büyük şeyler olsun, her şeyi Rab yönetir. Eğer bir imanlı Rabbin önüne gelerek akıl, hikmet ve yardım isterse, tüm adımlarında kesinlikle başarılı olacaktır.

Rabbin önüne gelmek demek, yaşamlarımızın tam kontrolünü O’na vermek demektir. Yaşamlarımızda ki her noktaya Rabbin elinin dokunmasına izin verirsek, Rabbin gücü harekete geçer. Güç Rabbin ellerindedir. Ve Rabbin elleri sizleri güçlendirip yüceltecek güce sahiptir.

Her birinizin bu açıklamalardan faydalanmanız için dua ediyorum.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares