Günün Mesajı

20/12/2015 - İYİ YAŞAMIN SIRRI

Size buyurduğumuz gibi, sakin bir yaşam sürmeyi, kendi işinize bakmayı, ellerinizle çalışmayı amaç edinin. Öyle ki, kimseye muhtaç olmadan öbür insanların önünde saygın bir yaşam süresiniz.

1. Selanikliler 4:11-12

Pavlus kardeş sevgisinden bahsettikten sonra, birbirimizi sevmemizi söyledi. Pavlus, her konuda başarılı olmak isteyen Rabbin çocuklarına üç konuda öğüt verdi:

Size buyurduğumuz gibi, sakin bir yaşam sürmeyi, kendi işinize bakmayı, ellerinizle çalışmayı amaç edinin. Öyle ki, kimseye muhtaç olmadan öbür insanların önünde saygın bir yaşam süresiniz. (1. Selanikliler 4:11-12).

Şimdi Pavlus’un ne dediğine bir bakalım.

SAKİN BİR YAŞAM SÜRÜN – Bu dünyada yaşarken şeytanın bir sürü tuzağıyla yüz yüze geleceğiz. Ama, sakin bir yaşam sürenler asla sorunla karşılaşmayacak. Sakin yaşam sürmek ne demek? Sakin yaşam sürmek, başkalarının yaşamlarına burnumuzu sokmamak, Rabbin verdikleriyle yetinmeyi bilmek, her şeyi araştırmak, olumlu veya olumsuz karar verirken Rabbin arzusunu göz önünde bulundurmak. Öte yandan, dikkatli olmayanlar, kendini güçlü görenler ve akıllı zannedenler, Rabbin öğretişlerine sırtını dönenler, cehennemin tuzaklarına düşecekler ve büyük acılar çekecekler. Bu kişiler tahminlerinde de öte bedeller ödemek zorunda kalacaklar.

KENDİ İŞİNİZE BAKIN – Bir çok kişi etraflarındaki insanların işlerine karışmayı severler, dedikodu ederler, ve hata yaptıklarını düşündükleri kişileri yargılarlar. İsa Mesih bizlere bunları yapmamızı öğretti:

Sen neden kardeşinin gözündeki çöpü görürsün de kendi gözündeki merteği fark etmezsin? Kendi gözünde mertek varken kardeşine nasıl, ‘İzin ver, gözündeki çöpü çıkarayım’ dersin? Seni ikiyüzlü! Önce kendi gözündeki merteği çıkar, o zaman kardeşinin gözündeki çöpü çıkarmak için daha iyi görürsün.  (Matta 7:3-5).

KENDİ ELLERİNİZLE ÇALIŞIN – Başkaları tarafından bereketlenmek iyidir, ama çalışmak daha da iyidir. Evet, başkasının bizim için dua etmesi ve bizim sorunumuzu çözmesi iyidir ama daha iyi olan İsa’nın adının yetkisini kullanmayı öğrenmemiz ve dua ederek sorunlarımızı direk kendimiz çözmemizdir. Çünkü eğer biz tek başımızdayken çok daha büyük bir sorunla karşılaşırsak, bizlere verilmiş olan Rabbin gücünü nasıl kullanacağımızı biliyor olacağız.   

Tüm bunlar bizlere doğruluk içinde hiç bir şeyimiz eksik olmadan yaşayalım diye öğretildi.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares