Günün Mesajı

21/12/2015 - RABBİN ÖNÜNDE AÇIK VE NET OLMAK

İsa durup onları çağırdı. “Sizin için ne yapmamı istiyorsunuz?” diye sordu. Onlar da, “Ya Rab, gözlerimiz açılsın” dediler.

Matta 20:32 - 33

İsa bu iki kör adama ne yapmasını istediklerini sorduğu zaman, hiç tereddüt etmeden, İsa’ya “Ya Rab, gözlerimiz açılsın” dediler. Markos bölümünde sadece Barthimeus isimli tek bir körden bahsediliyor, ama belki de bu durum sadece Kutsal Kitap yazarının içlerinden birisini dğerinden fazla vurgulamak istediğinden kaynaklanmıştır. Ama, bizlerinde dikkatini burada çeken şey, İsa’nın sorusuna verilen açık ve net yanıt oldu.

BİR GİZEM YOK – Bizler trajikomik bir durumdayız. Rabbin huzurunda bulunmak aslında çok kolay bir şey olmasına rağmen, hepimize bunun aksi öğretildi; bizlere Rabbin huzurunda bulunmanın çok zor bir iş olduğu söylendi. Hatta, İncile dayanan yöntemler yerine dinsel törenleri uygulamamız gerektiği öğretildi.

Ne yazık ki, bir çoklarının yaşamında bu yanlış tavsiyeler gerçek ruhsal öğretişlerin yerini aldı. Bunun sebebi çoğumuzun her gün Kutsal Kitap çalışacak vakti ayıramaması ve aynı zamanda dua etmemesidir. Aynı zamanda bir çokları kiliseye Rabbin Sözünden keyif almak ve Rable yakın bir ilişki içinde olmak için gitmemektedir; çoğunluk ya özel bir konu için bereket almak veya cehennem korkusu sebebiyle gitmekteler.

AÇIK VE NET – Kesinlikle, bu kör adamlar önceden Rab hakkında bir şeyler duymuştular. Mesih’in Tanrının Oğlu olduğunu işitmiştiler. Bu kör adamlar, etraflarında olup biten kulak verdiklerinde, İsa’yı büyük bir kalabalığın takip ettiğini anladılar. İsa’yı fiziksel olarak göremeseler bile, Rabbin onlara merhamet etmesi için tüm güçleriyle bağırdılar.  Bu hareketleriyle bizlere ne güzel bir ders verdiler.

Bizler için Rabbin varlığını toplantı esnasında hissedebilmek veya günlük O’nunla bir kutsal birliktelik geçirebilmekten daha önemli bir şey olmamalı. Bundan daha ilginç hiç bir şey olmamalı. Zihnimizi başka şeylerin meşgul etmesine izin vermemeliyiz. Bu an Tanrısal yardım almak için bağırma, yakarma ve dilenme zamanıdır, çünkü belki de bu toplantı dünyada katıldığımız en son toplantı olacak, belki de bu dünya üstünde ettiğimiz son duamız olacak. İsa o aynı yoldan bir kez daha geçmeyecekti, bu yüzden o iki kör adamın elde ettikleri tek fırsat buydu.

İsa onlara “Sizin için ne yapmamı istiyorsunuz?” diye sordu. Gözlerinin açılması dışında hiç bir istekleri yoktu. Kendinizi Rabbin huzurunda hissettiğiniz bir sonra ki seferde, açık ve net olun; Rabden ne istediğinizi iyi bilin ve Rabden açık ve net isteyin.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares