Günün Mesajı

22/12/2015 - SAVAŞIMIZI RAB VERİR

Şunu veya bunu yapamayacaklarını açıklayan hiç kimse ruhsal olarak imanlarında büyüyemez. Zayıf “güçlüyüm dediğinde” güçlenir

Yoel 3:10

Şeytanın yaşamlarınıza yaptığı saldırılara ne gibi cevaplar verdiniz? Yaptıklarından korkuyor musunuz? Veya bir şeyler yapmaya çabalıyor musunuz? Rabbin bahsettiği imanınızda zorluklarla mı karşılaşıyorsunuz?

Şunu veya bunu yapamayacaklarını açıklayan hiç kimse ruhsal olarak imanlarında büyüyemez. Zayıf “güçlüyüm dediğinde” güçlenir (Yoel 3:10). Öte yandan, sıkıntılı günde cesaretini yitirirsen, gücün kıt demektir (Süleyman'ın Özdeyişleri 24:10). Rabbe ne kadar büyüklük tanırsak, yaşamlarımızda o kadar büyür.

İNCİL’İN VAATLERİ - Beni güçlendirenin aracılığıyla her şeyi yapabilirim (Filipililer 4:13). Siz beni seçmediniz, ben sizi seçtim. Gidip meyve veresiniz, meyveniz de kalıcı olsun diye sizi ben atadım. Öyle ki, benim adımla Baba’dan ne dilerseniz size versin (Yuhanna 15:16). Peki neden, hizmetimizin gerektirdiği pozisyonu takınıp bu dünyada bir fark yaratmıyoruz?

Pavlus şöyle yazmış; Öyleyse buna ne diyelim? Tanrı bizden yanaysa, kim bize karşı olabilir? (Romalılar 8:31). Rab bizden yana olduğunda, bizim savaşlarımızı O savaşıp zafer kazanır. Dikkatli dinleyin! Bu güne kadar hiç bir savaşını kaybetmemiş olan, bizimle birlikte olduğunu açıklıyor. Peki bu durumda şeytan bize ne yapabilir? Cevap – hiç birşey!

Kutsal Yazılar bizlere Rabbin gücünün her şeye yettiğini söyler (Yaratılış 17:1); Tanrı’nın sözü diri ve etkilidir, iki ağızlı kılıçtan daha keskindir. Canla ruhu, ilikle eklemleri birbirinden ayıracak kadar derinlere işler; yüreğin düşüncelerini, amaçlarını yargılar (İbraniler 4:13). Rabbin planları engellenemez ve geri döndürülemez (Yeşeya 43:13). Peki, neden biz pes ediyoruz? Kötülükten korkuyoruz veya Rabbin bize verdiğini ilan ettiği şeylere sahip çıkmıyoruz. Rab bizden önde gider, sırtımızı kollar ve bizi zaferlere taşır.

TAVIR TAKININ – Bir çok şeyler kaybettik, yenilgiler tattık ve Rabbin bizimle olmasının anlamını anlamadığımız için zor anlar yaşadık. Mistik ve batıl işlerden uzaklaşmalıyız, yenilgi yaşayan tarafımızı bir yanda bırakmalıyız ve aklımızın ve başka kişilerin bize söylediklerine inanmaktan vazgeçmeliyiz. Sadece İncilin söylediklerine inananlar kazanacaklar. Çünkü Rabbi İncilde buluyoruz. Şu andan itibaren bizlerin, İncilin söylediklerine karşı olan tavrımız, Rabbimizin bizlerin savaşlarını savaşmasına ve bizi zaferlere taşımasına yol açacaktır.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares