Günün Mesajı

23/12/2015 - EYLEM HALİNDEKİ RAB

Yiğit gibi çıkagelecek RAB, savaşçı gibi gayrete gelecek. Bağırıp savaş çığlığı atacak, düşmanlarına üstünlüğünü gösterecek.

Yeşeya 42:13

Rabbi kendisini Sözünde bizlere açıklamış olduğu şekliyle tanımamız lazım. Rabbin hakkında ki bilgileri İncil’den öğreniriz ve bunlara inanırız. Bu şekilde davrandığımızda, Baba hakkında daha önce tahmin edemeyecemiz yeni anlayışlar ediniriz. Bu gibi bir anlayış zaferin “şifresidir”.

SAVAŞ ADAMI – Çok az kişi Rabbin bizim adımıza bir savaş adamı gibi hareket edeceği sözünü vermiş olduğunu bilir. Rabbe bu şekilde inanmakla, O’na bizim için mücadele edip savaşması için izin vermiş oluruz. Öte yandan, bunu yapmamakla, bize bakmasına ve korumasına engel olmuş oluruz. İmanımızda olumlu olmalıyız, eylemlerimizde hatasız ve savaşlarımızda güven dolu, çünkü İncil der ki; Odun bitince ateş söner. (Süleyman’ın Özdeyişleri 26:20).

Yaradan asla yenilmemiştir. O her zaman muzafferdir ve bu yüzden O’nun karşısına çıkabilecek tek bir düşman yoktur. Rabbe Kutsal Kitabın yazdığı şekilde inananlar, savaşlarında ve mücadelelerinde Rabbin kendileri için savaştığına şahit olacaklar. Rab mükemmel bir Savaş Adamıdır ve hiç bir şey O’na engel olamaz. Rab tüm savaşların görünmezdir. Rabbin bizim tarafımızda olması, zaferlerimizin garantisidir.

AZMİNİZİ ATEŞLEYİN – Rabbin yaptığını yapın; azminizi ateşleyin. Nasıl? Rabbin sözüne bağlı kalarak. Rab vaat ettiği her şeyi nerine getirir. Rabbin sözünü işittiğinizde veya okuduğunuzda, Rabbin yüreklerinize koyduğu her şeyi, Rab sizin için yerine getirecektir.

HAYKIRIN – Rab yüksek ruhsal sesler çıkarmayı sever; düşmanın tehtidinden veya tasarılarından korkmaz (Rabbin hikmeti göz önüne alındığında, şeytanın tasarıları çok zayıf kalır). Yüceler Yücesi Rab her düğümü çözer; tüm hastalıklara şifa verir ve zor gözüken her problemin cevabını verir. Mücadele ne kadar zorsa, bizim adımıza çalışan Tanrısal işin sesi o kadar yüksek çıkacaktır. 

DÜŞMANLARINIZ KARŞISINDA GALİP GELİN – Son olarak, Yeşeya 42:13 bizlere Rabbin düşmanlarımız karşısında galip geleceğini söyler. Bu yüzden, kim bize saldırırsa saldırsın, Rabbin düşmanı olur ve Rab bizi O’nun göz bebeğiymişizcesine korur. “Size dokunan gözbebeğime dokunmuş olur” (Zekeriya 2:8).

Bu derin düşünceleri yaşamlarınızda uygulamanız için dua ediyorum.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares