Günün Mesajı

24/12/2015 - YASINIZI SEVİNCE ÇEVİRİN

Tanrı’yla zafer kazanırız, O çiğner düşmanlarımızı.

Mezmurlar 60:12

Rabde olmak yaşamlarımızın amacı olmalıdır. Bu zor bir şey değildir; sadece Rabbin Sözünde yazan kuralları izleyerek, nelerden kaçarak neler yapmamız gerektiğini bilmeliyiz.

Rabde olanlar her fırsatta cesaretle yapabilirler, ama kilise ve topluluklara “gitmiş olmak için gitmekte olanlar” kendilerini kandırarak, ruhsal olarak hiç bir şey başaramayacaklardır. Rable birlikte olanlar için fırsatlar sonsuzdur, çünkü Rabbin kendisi sonsuzdur.

İNCİLDEN ÖRNEKLER – Yeşu kimsede güneş sistemini durdurabileceğini duymamıştı, ama Rable birlikteydi, ve Rabbe dua ederek savaştaki halkına yardım istedi. (Rabden güneşi durdurmasını istedi, çünkü gece yaklaşıyordu ve gece düşman daha da güçlenecekti). Yeşu bu konuda bir şey yapması gerektiğini biliyordu. Yüreğinde güneşe ve aya emredebileceğini ve onlarında emrini dinleyeceğini biliyordu. Bu sayede güneş ve ay halkı düşmanlarından öc alana kadar durdu.

Halk, düşmanlarından öcünü alıncaya dek güneş durdu, ay da yerinde kaldı. Bu olay Yaşar Kitabı’nda da yazılıdır. Güneş, yaklaşık bir gün boyunca göğün ortasında durdu, batmakta gecikti.  (Yeşu 10:13)

Aynı şekilde, İbrahim kendi evindeki 318 hizmetkarıyla, dört ordudan oluşan koca bir orduyu yendi! (Yaratılış 14:14 – 16). Aynı şeyler Musa, Davut, İlyas ve diğerleri içinde oldu; hepsi cesurca hareket ettiler çünkü hepsi Rable birlikteydi. Peki, sizin için farklı mı olacak? Sizce Rab sadece geçmişte mi bu şekilde hareket ediyordu? Sizce günümüzde artık Rab başka türlü mü hareket ediyor? Hayır! Bir milyon kez hayır! Eğer bizler Rabde olursa, cesurca hareket edebiliriz.  Peki,  bunu neden yapabiliriz? Çünkü Rabbimiz, bizim düşmanlarımızı kendisinin ezeceğini söyledi.

DÜŞMANLARIMIZI RAB EZECEK – Sağlığımıza saldıran, aile huzurumuza saldıran, zenginlik ve bolluğumuza saldıran, kısaca bizim karşımızda olan her düşmana bu olacak. Hatta düşman şimdiden olacakları bildiği için çaresiz durumda; çünkü sizler gerçeğin farkına vardınız. Rabbin kendilerini ezeceklerini biliyorlar, Rab onlara tamamen yok edecek, yaşamınızdaki tüm saldırılar boşa çıkacak.

Eğer size Rabden ayıran bir günah yaşamınızda varsa, Rabbin huzuruna gidin ve merhametine sığınarak, tövbe edin ve af dileyin. Tüm yüreğinizle cesurca özür dileyin. Kaybetmeyi unutun, başınızı dik tutun, göğsünüz ileride olsun, duruşunuzu dik tutun ve İsa Mesih’in adıyla emrederek talep edin - zaferiniz garantilenmiştir. İşte o anda, Rabbin tüm gücü harekete geçmek için sizin işaretinizi beklemektedir.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares