Günün Mesajı

25/12/2015 - DOĞRU KİŞİ İÇİN HER ŞEY İYİ OLACAK

Doğru kişiye iyilik göreceğini söyleyin. Çünkü iyiliklerinin meyvesini yiyecek.

Yeşeya 3:10

Doğruluğun ne demek olduğunu anlamak yaşamlarınızı değiştirecektir. Bizler İsa sayesinde doğruluk aldık, bunun anlamı artık bizler hiç günah işlememiş gibi görülüyoruz demektir. Ama, adil olduğumuz zaman ancak doğru kişi oluruz – İsa’nın çarmıh üstünde canını vermesiyle adalet sağlanmıştır. 

Doğru kişiler adaleti uygulayanlardır, haklarını isteyenler, Rabbin kendilerine vermiş olduğu Söze sahip çıkanlardır. Öte yandan, kötüler kötülük yaparlar ve kutsal açıklamalara saygısızlık ederler. Ne kadar kulağa garip te gelse, Rabbin evinde hem doğru hem kötü bulunur; bunlardan ilk gruptakiler Rabbi hoşnut etmeye çabalarken, sonraki gruptakiler Rabbin onlara söylediklerine ve yasakladıklarına kulak vermezler.

Rab doğru kişilere bir mesaj yollar; Doğru kişiye iyilik göreceğini söyleyin. Çünkü iyiliklerinin meyvesini yiyecek (Yeşeya 3:10). Rabbin arzusunu yerine getirenler durumlar talep ettikleri ve inandıkları gibi gelişmese bile, sonunda zafer kazanacaklarını bilmeliler. Kötüler ise sonlarının iyi olmayacağını bilmeliler.

Bununla ilgili iyi bir örnek İncilsel dönemde İbranilerin Mısırlılar tarafından köleleştirildiği zamanda bulunur. İbrahim’in soyu Rabbin emirlerine uydukları içi doğruydular,  Mısırlılarsa kötülerdi çünkü Rabbin sözlerine uymuyorlardı. Sonrasında, İbraniler Firavun’un ordusu peşlerindeyken paniğe kapıldılar çünkü Rab hemen harekete geçmemişti. Eğer Firavun onlara yetişirse yok olacaklardı.

Ama, ateşten bir sütun İbrahimoğulları için ışık oldu. İsrailliler büyük tehlikeye rağmen huzur içinde yürümeyi sürdürebildiler, çünkü Rabbe güveniyorlardı. Muhteşem Mısır ordusu ve Kralı Firavun başarılı olamayacaktı, çünkü Rabbin tasarısı dışında hareket ediyorlardı. İbraniler Kızıldeniz’i geçtikten sonra, sular tekrar eski halini aldı ve Rabbin insanlarını öldürmeye kalkan orduyu yok etti.

Bu günün mesajı doğru olan kişi için halen geçerliliğini sürdürür; Rab kendi Sözünde yaşayanları görür ve ödüllendirir. Bu yüzden sizler de başarılı olacaksınız ve eylemleriniz meyve verecek. Rabbin gözlerinden hiç bir şey kaçmaz, hatta Rabbin öğrencilerinden birine verilmiş olan bir barsak su bile. (Matta 25:34 – 40)

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares