Günün Mesajı

27/12/2015 - ESKİ YOLLARDAN YÜRÜYÜN

RAB Yehoşafat’laydı. Çünkü Yehoşafat atası Davut’un başlangıçtaki yollarını izledi; Baallar’a yöneleceğine, babasının Tanrısı’na yöneldi.

2. Tarihler 17:3 - 4

Söz Rabbin Yehoşafat’la birlikte olmasının sebebinin Yehoşafat’ın Davut’un eski yollarında yürümesi olduğunu söylüyor. Tabii ki şüphesiz Davut’un hatalarından bahsetmiyor.

O zamanda, İncil henüz tamamlanmamıştı. Bugün hiç kimseyi sadece söyledikleri ve yaptıkları için kendimiz için örnek almamalıyız, onun yerine Rabbin Sözünün direktiflerine uymalıyız. “Davut’un başlangıçtaki yolları” demek; Davut’a verilen esinleyişler demektir. Çünkü Davut’a o güne kadar hiç kimseye verilmeyenler verilmişti.

BAŞIBOŞ GEZİNMEYİN – Ruhsal yaşamınızda başarılı olmak istiyorsanız, Rabbin size açıkladıklarında kararlı olun. Yehoşafat Baalları aramadı (tanrılar, batıl inanç, kurban gibi) Bazı kişiler, Rable birlikte olduklarını ikrar etseler bile, zorluklarla karşılaştıklarında sorunlarını çözeceklerine inandıkları putlara veya meshedildiklerini inandıkları insanlara yönelirler. Bir diğer kişilere de lütuf almaları için belli dini törenler yapmaları gerektiği söylenir. Yehoşafat kesinlikle benzer öğütler almıştır, ama Baalların peşinden gitmeyi reddetmiştir.

SIĞINAĞIMIZ – Cehennemin rüzgarları bize doğru estiğinde, Rabbin Sözüne sığınmalıyız. Sözde doğru cevapları, güvenli tavsiyeleri ve yaşamlarımız için gerekli gücü bulacağız.

Rab korkusu içinde Davut’un başlangıçtaki yollarını izleyen kişiler, yazılanlara göre, tıpkı Davut’un da yaşamış olduğu gibi yaşamlarında Rabbin Gücünü deneyim edecekler. Tıpkı İsrail Krallarının yaşamış olduğu gibi yaşamlarında zaferler kazanacaklar, çünkü Kutsal Yazılar Rab tarafından O’nun gücüyle kullanılmak isteyenler için direktiflerle doludur.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares