Günün Mesajı

28/12/2015 - RABBİN İMANINI TECRÜBE ETMEK

Rabbin Sözü bizlere şöyle öğretir; Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır.

1.Yuhanna 1:9

Rab bizlerin imanla istediğimizi yapar. Rab Baba’dır, vaatlerini sadakatle yerine getirir, O’na ait olan herkesin Koruyucusudur. Ama, Sözüne inansak dahi, emirlerini yerine getirmediğimiz taktirde, Rab bize cevap vermez.

Tek ve Gerçek Rabbe inanan bir çoklar Cenneten yardım alamayacaklar, çünkü Rabbin otomatik olarak kendilerine yardım etmesini bekliyorlar. Ama, işler böyle yürümüyor. Aynı zamanda, eğer Rab biz inanmadan veya istemeden bize yardım etseysi, bir Rabden çok hizmetçi gibi davranıyor olurdu.

Rabbin Sözü bizlere şöyle öğretir; Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır (1.Yuhanna 1:9). Bu süreç şöyle işliyor; günahlarımızı itiraf ederiz ve Rab bizi bağışlar. Eğer günahlarımızı itiraf etmezsek, Rabbin bağışlamaya gücü olduğuna ve bizi bağışlamak istediğine inansak bile, bağışlanma almayacağız. Herkes için bağışlanma vardır, ama sadece hatalarını fark edenler ve tövbe edenler, bağışlanma alacaklar. Bu süreçten geçen kişiler, sadece bağışlanmakla kalmayacak, aynı zamanda ruhlarında ki tüm leke ve kötülüğe meyilli arzularından arınacaklar.

Bu vaat şifa konusunda da aynı şekilde işler, zenginlik ve bolluk konusunda da, kısaca tüm bereket konularında da aynı prensip geçerlidir. Hasta kişi dua ederek günahlarını itiraf eder ve Rabbin vaatlerini dile getirir. Bunu yaparak, Rabbin elini uzatmasına ve şifa mucizesi vermesine yol açar. Evliliklerinde ve maddi durumlarında sorunlar yaşayanlarda da aynı şey geçerlidir. Kısacası, yaşamlarınızdaki her bir sorunda bu geçerlidir.

Kutsal Yazılar Rabbin sadık olduğu gerçeğine dikkat çekiyor. Rab her zaman sadık kalacaktır. Gerekli olan şekilde süreci takip edenler Rabbin sadakatini tecrübe edecekler. Tüm nesiller, hatta İncil dönemindekiler için bile, Rab her zaman ağzından çıkan her bir sözü ve vaadi onurlandırmıştır.

İsa’nın sevgisiyle

Doktor Soares