Günün Mesajı

29/12/2015 - RABDEN ÖĞRENİN

“Bunları size, bende esenliğiniz olsun diye söyledim. Dünyada sıkıntınız olacak. Ama cesur olun, ben dünyayı yendim!”

Yuhanna 16:33

Rabden gelen her esinleyiş bir bereket olmak için gelmiştir. Eğer Rabden gelmiş gibi size öğretilen bir şey, yüreğinizi rahatsız ediyorsa, bunu terk edin çünkü kesinlikle Rabden değildir.

Rabbin Sözündeki uyarılar bizlerin yararı içindir, çünkü Rabbin işleri mükemmeldir. İncil bizi ne kadar çok şaşırtsa veya güçlü bir şekilde uyarsa dahi, bizim asla kötü hissetmemize yol açmaz. Bizlerin ara sıra tövbeler içinde yüz üstü yere kapaklanmamıza ve ağlamamıza yol açsa bile, aynı zamanda bizleri mutlu kılar; “Bunları size, bende esenliğiniz olsun diye söyledim. Dünyada sıkıntınız olacak. Ama cesur olun, ben dünyayı yendim!” (Yuhanna 16:33).

Dindar yollar, Rabbin yollarından farklıdır, çünkü dindarlıkta baskı vardır, her zaman kurban isterler ve hiç bir zaman o beklenen huzuru bize vermezler. Dindarlık öğretenler asla gözleri doymayan aç kişiler gibidirler. Dindarlar dışarıdan sağlıklı gözüken obez kişiler gibidirler, içlerinde sağlık sorunları vardır. 

İsa’nın bizlere bizzat kendisinin öğrettikleriyle, peygamberleri aracılığıyla ilettikleri hep bizlerin iyiliği içindir. Bunlara inanmaktan korkmayın, ama bunları uygulamak için çok çalışmayın ve ümitsizliğe kapılmayın. Tanrısal esinleyiş aldığınızda, yüreğiniz muhteşem bir huzurla dolacak, ümitsizlikle değil.

Rabden öğrenen kişiler, asla uygunsuz davranmaz, şiddete başvurmaz ve bir şeylere sahip olmak için dürüst olmayan yollara başvurmazlar. Rab işleyişinde mükemmeldir. Rab saf ve kutsaldır, bu yüzden O’na hizmet edenler de böyle olmalıdır.

Bu dünyada illetlerden bize musallat olacak, ama Kralların Kralı dünyaya egemen olmaya devam ettikçe, O’nunla birlikte zafer kazanacağımızdan emin olalım. Bizler sadece O’nun adımlarını izleyerek, öğretişlerini kabul edelim.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares