Günün Mesajı

30/12/2015 - DAVUT’UN GÜVENİ

Yaşam yolunu bana bildirirsin. Bol sevinç vardır senin huzurunda, Sağ elinden mutluluk eksilmez.

Mezmurlar 16:11

Kral Davut sayısız kere Rabbe olan güvenini itiraf etmiştir. Bu güven Rabbin açıklamalarını derin düşünmesinden kaynaklanmıştır. Davut başarının sırrının bu olduğunu biliyordu. Ve bu yüzden yaptığı her işte başarılı oldu. Davut imanını düşmanlarını yenmek için kullanmakla kalmadı, aynı zamanda Rabbin her zaman kendisine bakıp bereketleyeceğinden de emin oldu.

YAŞAMIN YOLU – Davut Rabbin ona yaşamın yolunu göstereceğini açıklarken, daha dünyaya gelmemiş olan Rab İsa Mesih’ten bahsetmekteydi. Bin yıl geçti ve bir gün İbrahim’in soyundan gelen İsa verilmiş ola vaadi yerine getirdi; bir ışık doğdu ve herkesin mutluluğu için Tanrının Oğlu doğdu. Sonra otuz üç sene geçti. İsa çarmıha gerildi, ama şeytanı ve egemenliğini yendi. İsa öldürüldü, ama ölümden dirildi, ve bugün İsa yaşıyor. İsa Yaşamın Yolunun kendisidir. O’nda sonsuz mutluluk ve bereket vardır. Rabbe güvenin kardeşlerim, çünkü Rab asla vaatlerini tutmamazlık etmez!

SEVİNCİN TAMLIĞI – İbrahim, İshak, Yakup, Davut ve imanın tüm kahramanları öldüler, kurtuluşu bekliyorlar, ve Tanrının Oğlu sayesinde alacaklar. İsa’nın huzurunda sevincin tamlığının olacağını biliyorlar. İsa’nın huzuru bugün Rabbin Sözüne inanan herkes için mevcuttur. Peki, Rabbin huzurunda neden sevincin tamlığı vardır? Çünkü, şifa, kurtuluş ve tüm sorunların çözümü Rabdedir.

SONSUZA KADAR KEYİF – Rabbin ellerinde güç ve sonsuza kadar keyif vardır. Tek yapmamız gereken İncil’e inanmaktır, ve tanrısal el – asla geri çekilmeyen – harekete geçer ve ihtiyaçlarımızı karşılar. Rabbin eli üstümüzde olduğunda, şeytan kaçar, hastalıklar kaybolur, sorunlar çözülür.

Davut’un örneğini izleyin; Rabbin açıklamaları üstünde derin düşünün, onlara inanın ve Yaşam Yolunda yürüyü. Bunu bir kez yaptınız mı, sevincin tamlığıyla dolacaksınız ve Rabbin eli size sonsuza kadar keyif verecek.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares.