Günün Mesajı

31/12/2015 - KURTULUŞUNUZU ALIN

Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse sudan ve Ruh’tan doğmadıkça Tanrı’nın Egemenliği’ne giremez.

Yuhanna 3:5

Yeniden doğuş kardeşlerim bizim kurtuluşumuzdur. Kurtuluş aldığınızda yüreğinizde doğaüstü bir olay gerçekleşir. Eğer bunu yaşamadıysanız, henüz kurtulmadınız demektir. Peki bu doğaüstü olay nedir? Her birimiz üç parçadan oluşuruz. Ruhumuz var, bir vücudumuz var ve aynı zamanda bir canımız var. Rabbe iman ettiğini andan itibaren, yani İsa’yı yaşamlarınıza alma kararını verdiğinizde bu gerçekleşir. Burada bir dinin mensubu olmaktan veya bir kilise topluluğuna katılmaktan bahsetmiyorum. Bunlara tamamen başka konular ve ben sizlere o konular hakkında vaaz vermiyorum.

Ben İsa Mesihin benden sizlere öğretmemi istediği konuları size öğretiyorum. Kurtuluşunuzu tecrübe ettiğiniz andan itibaren, Rab gelip o ana kadar ölü olan ruhunuza dokunur. Ruhunuz o ana kadar ölüdür çünkü Rabden ayrıdır. Hatırlarsanız, Adem günah işlediğinde Tanrıdan ayrıldınız ve öldünüz. Rab ruhunuza şifa vermez. Ruhunuzu değiştirmez. Ruhunuzu baştan yaratır. Bu şekilde yeniden doğmuş olursunuz. İşte kurtuluş almanın en büyük faydası bu dur. Mesela diyelim ki ben geçmişte şeytan tarafından çok büyük şekilde kullanıldım. Buna rağmen İsa Mesih’i yaşamıma aldığım andan itibaren, benim ruhum baştan yaratılır.

Bu şekilde daha önce yaptığım günahlardan sorumlu olmam. Kurtuluş aldığım andan itibaren, ben tamamen bağışlanırım. Günahsız bir hale gelirim. Adil olurum. Ve bu andan itibaren, yeniden yaratılmış bir insan olurum. Vücudum aynı kalır, zihnim aynı şekilde devam eder ama ruhum yeniden yaratılır. Ruhta yeniden doğarım. 

İsa şöyle yanıt verdi: “Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse sudan ve Ruh’tan doğmadıkça Tanrı’nın Egemenliği’ne giremez." Yuhanna 3:5

İsa Nikodim isminde birisine cevap veriyordu. Nikodim İsa’yı gece gelip gördü ve ona güzel sözler söyledi. Nikodim İsa’nın cennetten Rab tarafından gönderildiğini biliyordu. Ama henüz kurtuluş almamıştı. İsa bunu bir fırsat olarak görüp ona anlattı. İsa ona kurtulmanın ne demek olduğunu söyledi. Bizde her fırsat bulduğumuzda aynı şekilde kurtuluşun ne demek olduğunu söylemeliyiz. 

İsa’dan size sevgiyle bakmasını ve kendi başınıza göremediğiniz şeyi göstermesini isteyin. Çünkü hayatınızdaki engel sonsuz mutluluğunuzu çalıyor olabilir. Sizi sonsuz mahvoluşa sürüklüyor olabilir. Şeytan hiç değişmedi. Şeytan hala her adamı ve her kadını ayartma işine devam ediyor. İnsanların kibire kapılmalarını sağlayıp onları baştan çıkartıyor. Sayısız boyutta ve şekilde oyunlar oynuyor. Bu ayartılara düşmekten sizi alıkoyacak tek şey İsa Mesih’in ağzından çıkan sözler ile korunmanızdır. İsa o adama sevgiyle baktığı anda yapacağı işi sonraya bırakmadı. Tam o anda adamın sonsuz yaşama kavuşmak için ihtiyaç duyduğu sırrı ona verdi. Sevgili kardeşlerim, ihtiyacım olan ve ihtiyacınız olan sır budur. Dua etmeli ve şöyle demeliyiz: Rab Tanrım, lütfen bana sevgiyle bak ve bana açıkla Rab, hayatımdaki engel nedir, ihtiyacım olan şey nedir diye sorun. İsa Mesih’in sevgisi çok büyüktür. İsa Mesih bilinebilecek her şeyi bilir. O bize yardım edecektir. 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares