Günün Mesajı

02/01/2016 - ŞEYTANDAN KORKMAYIN

“RAB benim ışığım, kurtuluşumdur, Kimseden korkmam.”

Mezmurlar 27:1

Rab Tanrı kurtuluşunuz olarak hayatınızda bulunmuyorsa, şeytan etrafınızdaki birisini ya da ters bir durumu hayatınızı tehdit etmek için kullanacaktır. Bu olduğunda titrersiniz, korkuyla titremeye başlarsınız. Çaresizlik içinde kalırsınız. Nasıl ben bu karanlık güçle mücadele edeceğim, nasıl bu karşımdaki problemle başa çıkabileceğim diye düşüneceksiniz. Ama Rab’bi kurtuluşunuz olarak hayatınıza alırsanız, Rab ışığınız olur. Kardeşler, korkmaya gerek yoktur. Çünkü o problem sizi asla alt edemeyecektir. Karanlık güçlerin hepsi bir araya gelip şu insanın hayatını tamamen mahvedelim diye karar alsa bile gülüp geçebilirsiniz buna. Kesinlikle kaygılanmanıza gerek yoktur. Rab’be bu şekilde güvenmeyi öğrenmeliyiz.

Yayınlamış olduğumuz Kenneth Hagen’a ait bir kitap var. İsa’nın Adı ile başladık ve bugün 50 kitabın üzerinde yayınımız var. Hagen’ın kalbinde tedavi edilemez bir hastalık vardı ve 16 yaşındayken iyileşmişti. O kadar zayıf düşmüştü ki yürüyemiyordu bile. Ama Kutsal Yazıları anlamaya başladığında, İsa Mesih’in zaten onun tüm zayıflıklarını üstüne yüklendiğini öğrendi. Anlayış her şeyi değiştirir. Bir bacağı aşağıda diğeri yataktayken yatağa tutunup vücudunu hareket ettirmeye çalışıyordu. Gittikçe daha güçlü olmaya ve iyileşmeye başladı. Doktorların çok ömrünün kalmadığını düşündükleri bu genç adam, bir kilise görevlisi onu ziyaret etmek için geldiğinde bile korkuya kapılıyordu. Farklı bir tür ses ile konuşmaya başlıyordu, pek de hoş olmayan, garip bir ses ile konuşmaya başlıyordu. Pastör ona çocuğum, sabırlı ol, yakında hepsi geçecek, Rab’bin yanında olacaksın dediğinde çocuk hayır ben burada olmak, yaşamak istiyorum, henüz çok gencim diyordu. Hagen sonra tamamen iyileşti. Anlattığına göre şeytan bir gün ona gelmiş ve aynı sıkıntıları tekrar çekeceğini anlatmaya başlamış. Onun için hiçbir kurtuluş yolu olmadığını, Rab’bin onu asla iyileştirmeyeceğini söyleyip durmuş. Ama Hagen buna sadece gülerek cevap vermiş. Şeytan neye gülüyorsun diye sorduğunda, sana gülüyorum demiş. Şeytan ‘sana doğruyu söylüyorum’ dediğinde daha fazla gülmeye başlamış. Bunu her tekrar ettiğinde daha da fazla gülmeye başlamış. Ve demiş ki, evet Rab beni iyileştirmeyecek, çünkü zaten beni çoktan iyileştirdi. Biraz geç kaldın şeytan.

Ekonominin iyi gidip gitmediği önemli değildir. İnsanların sizi tehdit etmesi ya da alkışlaması önemli değildir. Kardeşler, eğer İsa Mesih hayatınızın gücüyse, korkmaya gerek yoktur. Çaresiz hissetmeye gerek yoktur. Kaygılanmaya gerek yoktur. Bana ne olacak diye düşünmeye gerek yoktur çünkü Rab sizin için neye karar vermişse o olacaktır.  

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares