Günün Mesajı

03/01/2016 - RABBİN SEVİNCİNİ YAŞAYIN

Tanrı kurtuluşumuzdur. O'na güvenecek, yılmayacağız. Çünkü RAB gücümüz ve ezgimizdir. O kurtardı bizi.

Yeşaya 12:2

Eğer yüreğiniz üzüntü ile kaplıysa, eğer korkunun etkisi altındaysanız ve yılmış hissediyorsanız, bu Rab’bi henüz kurtarıcınız olarak almadığınızı gösterir. Doktor Soares, evet aynen böyle hissediyorum. Çünkü moral olarak çökmüş olduğum ve çok korkunç bir üzüntü içinde olduğum günler geçiriyorum. Tanrım, hayatım nereye gidiyor? Kardeşler, sabah uyanıp Rab’be size verdiği o muhteşem gün için şükredin. İnsanlar kötü haberler getirdikleri zaman, onları dinlemeyin bile, kaygılanmayın. İsa Mesih’in adında onlara karşı koyup etkisizleştirin. Çünkü sizin hayatınızda gerçekleşmekte olan iyi haberler vardır. Rab gücümdür, Rab asla uyumaz, asla kestirmez, ona ihtiyaç duyduğumda her zaman harekete geçmeye ve beni zafere ulaştırmaya hazırdır. 

O halde Rab’be kurtuluşum olarak güvenebilirim, asla korkmama gerek yok. Kimden korkacağım ki? Hangi nedenden dolayı yılmama gerek var? Neden şeytanın söylediklerini dinleyeyim ki? Şeytan şöyle der: görmüyor musun? Bu sorun senin boyunu aşar. Kardeşler, siz sadece Rab Tanrı’ya güvenin. Çünkü yerler ve gökler bile bir gün ortadan kalkacaktır ama İsa Mesih’in sözleri asla ortadan kalkmayacaktır. 

Rab’bin Sözünden aldığınız her bir vaat kurtuluş pınarlarından alınmış su gibidir. Rab’bin Kutsal Kitap’ta ifade ettiği ve Kutsal Ruh’un yüreğinizde uyandırdığı her bir vaat, içinden geçip size ait olanı almanız için önünüzde açılan kocaman bir kapıdır. O pınarlardan sevinçe su alacaksınız. Yani size ruhsal bilgiler açıklanacak ve ihtiyacınız olan ruhsal güç size verilecek. Rab’bin sevinci olmadan bunu yapamayız. Eğer karalar bağlamış bir ruh halindeyseniz, üzüntü içindeyseniz, korkunç bir bunalım içindeyseniz, ne yapacağınızı düşünüp duruyorsanız, sıkıntınız devam edecektir. O halde ne yapmalısınız? Rab’bin size yapmanızı söylediği şeyi yapın. Sevinçle kurtuluş pınarlarından su çekin.

Rab’bi gerçekten arayın. Rab’bin mesajını duymak ve dinlemek isteyin. Rab’bin mesajını duymak için en az toplantıya gitmek istediğiniz gün, en ihtiyacınız olan gündür. Dikkatli olun çünkü şeytan bereketinizin size yaklaştığını bilir ve geri adım attırmaya çalışır. Rab’bin sizden yapmanızı istediğin bir şeyi yapmamanızı söylediğinde, onu dinlemeyip yapmanız gerekir. O her zaman Rab’bin huzurunu terk etmenizi ister ve sizi oradan uzaklaştırmaya çalışır. Kutsal Kitap’ı okumaya ve toplantılara gelmeye başladığınızda Rab’bin mesajı yüreğinize konuşmaya başlar. Yüreğiniz bu programı izlerken sevinçle dolmaya başlar. Bu sevinçtir kardeşler. Bu “kurtuluş pınarlarından sevinçle su alacaksınız” ifadesindeki sevinçtir. Bu sevinç asla sizden alınamayacak bir sevinçtir. İsa’nın söylediğine göre, bu sevinci kaybetmeniz için gerçekten akılsızca davranmanız gerekir. 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares