Günün Mesajı

04/01/2016 - RAB SİZE YARDIM EDECEK

“İsa onlara bakarak, ‘İnsanlar için bu imkânsız, ama Tanrı için değil. Tanrı için her şey mümkündür’ dedi.”

Markos 10:27

Kutsal Kitap der ki; ilk önce Rab’bin egemenliğini ve doğruluğunu arayın, diğer her şey size verilecektir. Bu genç adam için sahip olduğu mal varlığı hayatında koca bir yüktü. Rab’be dua etmeli ve ona sormalısınız, deyin ki, Rab, lütfen bana söyle. Beni hayatta tökezleten nedir? Bu sizin profesyönel kariyeriniz olabilir mesela. İnsanlar bir şey olmak isterler, buna ulaşmak için çok çalışırlar ve sonunda hayatta tatmin bulacaklarına inanırlar. Ama sadece Rab’bin bize verdiği görevi yerine getirirsek tatmin bulabiliriz. Eğer Rab’be sorarsanız, O hayatınızda sizi neyin geriye çektiğini mutlaka gösterecektir. Öğretmen bunun hakkında konuştuğunda genç adam çok üzüldü. Birileri ona ilk kez İsa’dan bahsettiğinde duydukları hoşuna gitmişti. Bu yüzden İsa’yı görmeye gitmişti. İsa Mesih orada hizmet ediyor, Rab’bin sözünü insanlara duyuruyor, Rab’bin gücünü kullanıyordu. Genç adam bundan çok etkilenmişti. İsa Mesih ile özel olarak konuşma şansı yakaladığında ona gitti ve “iyi öğretmenim” dedi. Yalnızca İsa’nın iyi olduğunu düşünüyordu. Tanrı’nın iyi olduğunu düşünmüyordu çünkü ona sürekli sahip olduklarını satmasını söylüyordu.

Sonsuz yaşama sahip olmak için ne yapmalıyım? İsa ona dedi ki, buyrukları biliyorsun; öldürmeyeceksin, zina etmeyeceksin, yalan yere şahitlik etmeyeceksin... bu şekilde tüm buyrukları sıraladıktan sonra genç adam ona “efendim, tüm bu buyrukları gençliğimden beri yerine getiriyorum” dedi. 

İsa’dan size sevgiyle bakmasını ve kendi başınıza göremediğiniz şeyi göstermesini isteyin. Çünkü hayatınızdaki engel sonsuz mutluluğunuzu çalıyor olabilir. Sizi sonsuz mahvoluşa sürüklüyor olabilir. Şeytan hiç değişmedi millet. Şeytan hala her adamı ve her kadını ayartma işine devam ediyor. İnsanların kibire kapılmalarını sağlayıp onları baştan çıkartıyor. Sayısız boyutta ve şekilde oyunlar oynuyor. Bu ayartılara düşmekten sizi alıkoyacak tek şey İsa Mesih’in ağzından çıkan sözler ile korunmanızdır. İsa o adama sevgiyle baktığı anda yapacağı işi sonraya bırakmadı. Tam o anda adamın sonsuz yaşama kavuşmak için ihtiyaç duyduğu sırrı ona verdi. Sevgili kardeşlerim, ihtiyacım olan ve ihtiyacınız olan sır budur. Dua etmeli ve şöyle demeliyiz: Rab Tanrım, lütfen bana sevgiyle bak ve bana açıkla Rab, hayatımdaki engel nedir, ihtiyacım olan şey nedir diye sorun. İsa Mesih’in sevgisi çok büyüktür. İsa Mesih bilinebilecek her şeyi bilir. O bize yardım edecektir. 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares