Günün Mesajı

05/01/2016 - RABDE MEYVE VERİN

Ben gerçek asmayım ve Babam bağcıdır.

Yuhanna 15:1

Rab için aracılık sağlayan ya da hayatınız için ilham kaynağı olabilecek başka biri olması söz konusu değildir. Biz, insanoğullarının, size sağlayabileceğimiz tek şey Söz üzerinde derince düşünmek ve Rabbin yüreğimize açıkladıklarını size iletmektir. Fakat bizim ilettiğimiz sizin kendi düşüncelerinizle kazandıklarınız ile neredeyse aynı şey. En önemli olan şey Rab Tanrı’nın sizin en içsel varlığınıza doğrudan söyledikleridir ve o gerçek asmadır bir başkası yoktur geçmişte bir çok kez, insanlar aydınlanmış sanıldı, belki biraz daha entellektüel görüldüler ve bu kişiler doktrinler, ya da yeni dinler yarattılar fakat en ufak bir değere sahip değiller. Çünkü çok zayıflar, ve insan bilgeliğine dayanıyorlar. Asma O’dur, yaşayan kök O’dur, O, ben asmalardan biriyim demedi, Ben asmayım dedi, ve Babam bağcıdır ve 2. ayette devam ediyor,

“Bende meyve vermeyen her çubuğu kesip atar…”

Yuhanna 15:2

Bu bizim için çok ciddi bir uyarıdır. Baba, bağcıdır. Baba, Rab İsa’ya kök salmış ve şu anda meyve vermeyi reddeden birine sabır göstermeyecektir. Çünkü asma O’dur ve O insanların meyve vermesini sağlar. İnsanlar yalnızca kendileri istemedikleri için meyve vermiyorlar, çünkü Tanrı’nın isteği bizi kullanmaktır. Kim olursanız olun bir şekilde, Rab sizin hayatınız aracılığıyla konuşmak istiyor. Bir üniversite hocası olabilirsiniz ya da ünlü bir doktor olabilirsiniz. Çok ünlü bir aktör ya da aktris olabilirsiniz, çok yetenekli bir profesyönel olabilirsiniz. Fakat meyve vermelisiniz. Hayatınız ve tanıklığınız aracılığıyla gerçek asmanın hayatınızda merve vermesine izin vermelisiniz. Ve bu da çevrenizdekilerin hayatını bereketler. Ve diyor ki, her dal, ev kadınları, dikkatinizi verin, kız kardeşler, meyve vermelisiniz. Genç kızlar, genç erkekler, hayata henüz başlıyorsunuz, meyve vermelisiniz. Meyve vermeyen her dal, her biri, yalnızca bir ya da iki değil. Bende meyve vermeyen her çubuk, Baba tarafından onun büyük makasıyla kesilir. Uzaklaştırılır. Kesilir, ayrılır ve Rab’den mahrum olursunuz.

Eğer İsa’da kalmazsanız, İsa’nın yardımı olmadan, hiçbir şart altında, asla meyve veremezsiniz. Üreteceğiniz tek şey hayatın doğal akışındaki şeyler olacaktır, ve onlar genelde hayal edilebilecek en düşük kalitededirler. Fakat İsa’da kaldığınızda. Gerçekten Tanrı’nın Oğlu’na bağlandığınızda, Rab’bin gücü hayatınızı kullanmaya başladığında, sevgili erkek kardeşlerim ve kız kardeşlerim. Meyve vereceksiniz, yani, bol ürün vereceksiniz.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares