Günün Mesajı

07/01/2016 - RABBİ İZLEMEK

“İsa, ‘Gidebilirsin, imanın seni kurtardı’ dedi. Adam o anda yeniden görmeye başladı ve yol boyunca İsa'nın ardından gitti.”

Markos 10:52

Kardeşler, bize Rab’bin sözü vaaz edilmeye başladığında ne yapıyorsak bırakmalıyız. O anda Rab konuşmaya başlayacaktır ve O’nun söylediği her şey son derece önemlidir kardeşler çünkü o mükemmeldir, o kusursuzdur, o babamızdır. Rab Tanrı’nın görüşünde henüz ortaya çıkmamış her şey apaçıktır, O’ndan gizli hiçbir şey yoktur. O şeytanın hayatlarımıza saldıracağını bilir ve hayatlarımıza saldırmak için kaç tane kötü ruhun hazırlandığını şeytanın ne planladığını bilir, ama kötü ruhların bu stratejilerini nasıl kıracağınızı da. Rab Tanrı’nın onlara söyledikleri şeylere dikkat etmeyen insanlar çok kötü acı çekecekler – çünkü Rab konuştuğunda bize ihtiyacımız olan farkındalığı verir Ve Rab’bin aydınlatmasıyla, gidip ortalarda bağırıp çağırmanıza, çırpınmanıza, yoğun çabalar göstermenize gerek yoktur Tam tersine, yalnızca basit bir iman ikrarı yeterlidir ve kötülüğün tüm gücü kırılır böylece, yerin dibine gömülür ve siz aydınlanırsınız ve Rab’bin bereketlerini alırsınız.

“Sonra Eriha'ya geldiler…”

Markos 10:46

İsa şifa dağıtmaya devam ediyordu. İsa hep hareket halindedir, Kutsal Kitap’a bakarsanız, Efendimiz hiçbir zaman durağan değildi, sürekli dolaşıp şifa dağıtır, hep hizmete hazır bulunurdu. Hadi yakınlardaki köylere gidelim. Şu kente ya da bu kente gidelim. O bilirdi ki nerede ihtiyaç varsa, oraya gitmesi ve Rab’bin bereketini ulaştırması gerekliydi. Çoğu zaman biz bunu yapmayız. Hayır. Bazı insanlar gidip cezaevinde tanıklık vermeye çağırılırlar. Ve derhal Rab’bin sesine kulak vermelidir onlar hayatlarını adamalıdırlar. Rab’bin sözünü mahkumlara ulaştırmak için Bazıları hastane hizmetlerine çağrılır, ihtiyaç sahibi bir çok kişi için ilahi şifaya ihtiyaç duyanlar için  bir çoklarının hiç iyileşme umudu kalmamıştır ama Rab’bin çocuğu oraya gidip aralarına iman tohumları ektiğinde hayatlarında iyi şeyler olacağı kesindir Rab’bin çocukları olarak eğer önümüzde bir kapı açılırsa, her alanda, belki bir şirket belki sosyal bir topluluk ya da başka bir alan, yaşamlarımızı hazırlamalıyız, her zaman hazırlıklı olmalıyız ve o çağrıya uymalı, Rab, beni gerçek bir peygamber yap, adımlarımı yönlendir demeliyiz. Sözcüklerimi kullanacaksın, ışığınla yolumu aydınlatacaksın. Her zaman tam olarak bulunmam gereken yerde ve tam olarak istediğin zaman bulunmama yardım edeceksin. Böylece Rab adımlarınızı yönlendirecek. Ve ağzınızı her açtığınızda insanlara çözümler getiren birisi olacaksınız. Sorunlarla boğuşan insanların arasındaysanız, eğer bir aile ile görüşüyorsanız şeytanın zarar vermeye çalıştığı bir aileyle Rabbiniz Tanrı’dan duymayı isteyin, ve o aile için gerçek bir bereket olacaksınız. Hayatımızda hiçbir şey tesadüfen olmaz. Şeytan sizi ayartmaya başladığında, korkutmaya çalıştığında çekingenlik aşıladığında, ve hatta insanların en çok yanlış yaptıkları şeylerden size bir karışım sunsa bile hep hatırlayın  sizin farklı olmanız gerek, siz Rab’be ait bir insansınız. İsa Eriha yolundaydı, İsa, orada yapması gereken şeyi yaptı.

“Sonra Eriha'ya geldiler. İsa, öğrencileri ve büyük bir kalabalıkla birlikte Eriha'dan ayrılırken, Timay oğlu Bartimay adında kör bir dilenci yol kenarında oturuyordu.”

Markos 10:46

Bugün yol kenarlarında oturan bir sürü insan var  yalvarıyor. Müjdeyi duymuş olan Rab tarafından bereketlenen akrabaları, aile üyeleri var. Rab’bin iyileştirdiği akrabaları var. Ama kendileri henüz uyanmamışlar, ihtiyaçları olan şeyin farkında değiller. O’nu kabul etseler İsa Mesih’in hayatlarında yapabileceği şeylerin farkında değiller. Yol kenarında öylece oturuyorlar, İsa Mesih’i seviyorlar, O’nu hiç eleştirmiyorlar. Başkalarına kiliseye gitmelerini, sıkıntılarının çözüleceğini bile söylüyorlar. Ama kendi çözülmesi gereken sorunlarının farkında değiller. Ve insanın en büyük sorunu.Rab’bi tüm yüreğimiz ve ruhumuzla izlemememizdir. Çünkü bu dünyayı Rab’le yüzde yüz birlikte olmadan terk edersek. Başka bir şansımız daha olmayacak. Sonsuza dek kayıp olacağız.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares