Günün Mesajı

08/01/2016 - RABBİ TANIYIN

“Siz babanız İblis’tensiniz ve babanızın arzularını yerine getirmek istiyorsunuz. O başlangıçtan beri katildi. Gerçeğe bağlı kalmadı. Çünkü onda gerçek yoktur. Yalan söylemesi doğaldır. Çünkü o yalancıdır ve yalanın babasıd

Yuhanna 8:44

Dua ettiğimizde Rabbin gücü yardımımıza gelmiyorsa, bunun her zaman bir sebebi vardır. Normal durumda, Rabbin huzurunda olduğumuz ve bereketimizi talep ettiğimiz anda Rab işini tamamlayacaktır. Rabbin sözünü işittiğimizde edindiğimiz imanla olacaktır. Ama, bu her zaman böyle olmuyor. Peki neden?

BİZE ENGEL OLAN – Yuhanna’ya göre Rabbin yaşamlarımızdaki eylemine engel olan sebeplerden biri şudur; “O’nu tanıyorum” deyip de buyruklarını yerine getirmeyen yalancıdır, kendisinde gerçek yoktur” (1. Yuhanna 2:4). Ama, Rabbi tanıyorum deyip de buyruklarını yerine getiren için Rab vaatlerini yerine getirir.

Neredeyse tüm dindar kişiler Rabbi tanıdıklarını söylemelerine rağmen aslında O’nu tanımıyorlardı. O’nu tanıyorum diyen bir kişi eğer Rabbin öğretişlerini uygulamıyorsa, ruhsal dünyada bir yalancı olarak görülür. Bu çok ciddi bir tanımdır çünkü bu tanımlamaya uyan kişi Rabbe ait değil düşmana aittir.

İsa kendilerini dindarlığa vermiş olan ama Rabbin söylediklerini yerine getirmeyen dindarlara seslendi; “Siz babanız İblis’tensiniz ve babanızın arzularını yerine getirmek istiyorsunuz. O başlangıçtan beri katildi. Gerçeğe bağlı kalmadı. Çünkü onda gerçek yoktur. Yalan söylemesi doğaldır. Çünkü o yalancıdır ve yalanın babasıdır” (Yuhanna 8:44). Bir yalancı Rabbi tanıdığını iddia edemez, çünkü yalancı şeytanın oğludur. Ve yalancı olarak bilinen bir kişi asla Rabbi tanıyamaz. Rab sadece kendi yüce adını bilen kişilere kendini tanıtır.

SÖZÜN UYGULAYICILARI – Rabbi tanımamızı sağlayan tek gerçek Rabbin buyruklarına uymamız ve onları yerine getirmemizdir. Rabbin bizden istediklerini biliyoruz çünkü, daha Müjdeyi ilk duyduğumuz günden sonra Rabbin bizden beklediğini öğrenmeye başladık. Bunları yerine getirmemek, Rabbe inanmamak ve O’nu bilmemekle aynı şeydir.

Rab size bir görev verdiğinde bunu yerine getirin. Bu şekilde, yaşamlarınızda Rabbin gücünün işlediğini, şifa verdiğini, bereket ve bolluk verdiğini ve her türlü soruna çözüm verdiğini göreceksiniz.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares