Günün Mesajı

09/01/2016 - RAB BİZİ İŞİTİR

 Sıkıntı içinde RAB’be seslendim; yanıtladı, rahata kavuşturdu beni.

Mezmurlar 118:5

Rabbe seselenmek demek yüreğimizle Rabbe yakarmamız demektir. Bu bir nevi yürekten atılmış bir çığlıktır. Bir çok sefer bunu fazlasıyla yapar Rabden yardım isteriz, ama bunu tüm gücümüzle yapmayız. (bu bizim O’nun gücüne ne kadar inandığımızı gösterir) Yüreğimizde şüphe oldukça, Rabbimiz yaşamlarımızda çalışmaz.

NE ZAMAN YAKARMALIYIZ – Sıkıntılardan geötiğimiz zamanlarda yakarmalıyız. Denenmelerden geçen çoğu kişi, tamamen güvenmeden, cevap lacaklarına inanmadan, endişe ve çaresizlik içinde hızlı ve yanlış kararlar alırlar. Rabden gelen yön gösteriş olmadan bunu yaparlar. Eğer düşman size saldırıyorsa, bizi tek kurtarabilecek olan varlıktan uzaklaşmamalıyız.  

RAB BİZİ İŞİTİR – Mezmur yazarı Rabbin kendisini işittiğini söylüyor. Eğer bu o kişiye olduysa, size de olacaktır. Çünkü Rab ayrım yapmaz. İnsanlara farklı muamele yapmaz. Kendi halkına eşit derecede sever ve onları korur. Ama, iman olmadan, Rabbi memnun edemeyiz, ve Rab kendi işini yapmak için gelmez.

Rab beni işitti demekle Rabbin cevap verdiğini anlıyoruz. Rab her zaman kendi sözü uyarınca hareket ederek kendini arayan kişilere cevap verir. Bunun için Kutsal Kitapta yazılan buyruklara uymalıyız, imanla dua etmeliyiz, İsa Mesihin adıyla verilmiş olan vaatlere sahip çıkmalıyız ve denenme karşısında yetkiyle direnmeliyiz.

ÖZEL YER – Kurtuluş vermek haricinde, Rab Davud’un istediğinden fazlasınız verdi. Davud’u tam özgürlüğe kavuşturdu. İşte Rabbimiz böyle çalışır. O sadece yükümüzü almakla kalmaz (acılarımız, ilettlerimiz, endişelerimiz, ağrılarımız, adaletsizlik v.s.) ama aynı zamanda bizleri onlardan tamamen özgür kılar. Bizi öyle bir konuma getirir ki, şeytan bize bir daha zarar veremez. İsa’yla özgürlük gerçektir ve sonsuza kadar sürer.

İsa’nın size vermek istediği bolluk dolu yaşama inananın. Bu dünyada ki her şeyin geçici olduğuna inanın. Sadece sevgi dolu Rabbimizin sözü kalacaktır. Hemen şimdi Rabbin huzuruna giderek, tüm yüreğinizle sözüne inanın. Rab sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

Yaratıcımız bizi sevdi. Bizi kendi benzeyişinde yarattı. Bizlerin mutlu olmasını istiyor. Bunun yanı sıra, kendi Oğlu’nu bizlerin yerine acı çekmesi için dünyaya yolladı ve bu şekilde kurtuluşumuzu garanti altına aldı. Bu yüzden, Rab bize yardım etmek için her şeyi yapacaktır. Rab sizinle birlikte!

 

İsa’nın sevgisiyle

Doktor Soares