Günün Mesajı

11/01/2016 - Kurtuluş Sunusu

“Kurtuluş sunusu olarak kadeh kaldırıp RAB'bi adıyla çağıracağım.”

Mezmurlar 116:13

Kurtuluş sunusu olan kadeh nedir? İsa Mesih’in bizleri şeytanın ellerinden kurtarmak için yaptığı bütün iştir. İsa bunu tüm insanlık için yapmıştır ama ne yazık ki insanlar dinsel felsefelerin kendilerini kandırmalarına izin veriyorlar. Ben İsa’nın dinine ait değilim ki diyorlar. Biz burada hiçbir dinin yanında ya da karşısında konuşmuyoruz. Dünyadaki hiçbir din ile ilgilenmiyoruz. Ben burada İsa Mesih’in tüm insanık için yaptığı, zamanın sınırlarını aşan bir iş hakkında konuşuyorum.

Bu iş her türlü dinsel felsefenin ötesindedir. Peki bu kadehi kaldırmak ya da içmek ne demektir? Bizim için yapılan bu işi kabul etmemiz demektir. İsa Mesih’in çarmıh üzerinde senin, benim ve tüm insanlığın adına yaptığı her şeyi anlamaya çalışmak demektir. Rab’bin tüm bereketleri onun aracılığıyla başarıya ulaşmıştır. Çarmıhta yaptığı büyük iş sayesinde gerçekleşmiştir. Bugün Tanrımız Rab’bin her bir vaadi İsa Mesih’te evet ve amindir. Neden? Çünkü İsa bizim çekmemiz gereken tüm acıları çekmiş, onları son damlasına kadar içmiş ve sindirmiştir. Bu yüzden bizim ödeyecek tek bir kuruş borcumuz kalmamıştır. O yüzden bugün ödeyeceğimiz karşılık maddi bir karşılık değildir. Mal varlıklarımızı vermemiz gerekmez.

İsa Mesih’in sizin için yaptığı şeyleri anlamanız ve hayatınızda onları tatmanız gerekir. Göksel şifayı, başarıları, güzel, sağlıklı ve sağlam bir evliliği yaşamanız gerekir sadece. Bu mutluluğu benimsemeniz gerekir. Tamamen özgürleşmiş bir kişi olarak yaşayacaksınız. Her türlü ayartıdan, uyuşturucu bağımlılığından, sahtekarlıklardan, cinsel ahlaksızlıklardan, zinadan, şeytanın üzerimize çektiği her türlü beladan özgür bir hayat yaşayacaksınız. Her türlü bağımlılıktan, zayıflıktan ve kirli davranışlardan özgürleşeceksiniz.

Kutsal ve doğru bir kişi olarak yaşayacaksınız. Tüm hastalıklarınızdan ve zayıflıklarınızdan kurtulacak, şifa bulacaksınız. Tüm maddi sorunlarınız çözülecek. Her türden, her boyuttan sorunlarınız çözülecek. Sizin için yaptığı tüm iyi şeyler için Rab’be vereceğiniz karşılık budur. Onun yaptığı işleri doğru olarak anladığınız ve onları sahiplendiğiniz zaman, bu benimdir dediğiniz zaman, üzerinize aldığınız zaman, şifanızı ve başarılarınızı bulmaya başlarsınız. 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares