Günün Mesajı

12/01/2016 - Rabbin Adı Yardımcımızdır

“Yeri göğü yaratan RAB'bin adı yardımcımızdır.”

Mezmurlar 124:8

İyileşmek için, herhangi bir bağımlılıktan ya da kötü şeyden kurtulmak için, başarıya ulaşmak için ihtiyacınız olan yardımı Rab’bin adında bulacağınızı anladığınızda, bu adı çağırabilir ve hayatınızdan tüm kötülükleri çıkartmasını isteyebilirsiniz. Beni tüm yüreğinizle ve ruhunuzla arayın, bulacaksınız denmiştir. Bu ifadeyi daha detaylı inceleyelim şimdi. Beni çağıracaksınız, size cevap vereceğim deniyor. Başka bir deyişle, kilit nokta bunu tüm yüreğinizle yapmanızdır. Başka size yardım edebilecek bir kaynak olmadığını anlamanız gerekir.

Davut Golyat’la dövüşmeyi kafasına koyduğunda, Golyat İsrail halkına meydan okuyordu. Davut ise sadece genç bir çobandı. Askerlerin arasında bulunan üç kardeşini ziyaret etmeye gittiğinde, tüm ordunun bu koca devden ölümüne korktuklarını görmüştü. Neler oluyor burada diye düşündü. Davut Rab’bin sözünü biliyordu. Devle dövüşmek istediğini söyledi. Dev 40 gündür onlara meydan okumaktaydı ve İsrail’den kimse onunla dövüşmeyi istememişti. Ben bu düşmanla dövüşeceğim dedi. O sabah Davut ileriye çıktı ve borazanlar çalınmaya başladı. Vadinin iki yanından İsrailli askerler ve Filistli askerler düzenlerini aldılar. Dev aralarından belirip bugün İsrail ordusunu savunmak isteyen birisi olduğunu duyduğunu söyledi.

Kim o benimle dövüşecek olan diye sordu. Neredeyse 3 metre boyunda, tecrübeli, usta bir savaşçıydı. Önünden bir kaç adam yürüyüp kalkanını taşır ve onu oklardan korurdu. Ve sonra Davut ortaya çıktı, üzerinde sadece çoban değneği ve içinde sapanı bulunan heybesi vardı. Başka bir silahı yoktu. Davut sadece Rab’bin adına güvenmişti. Koca dev bağırdı: “Benimle dövüşmesi için elinde değnekle bu çocuğu mu gönderdiniz? Ben köpek miyim de değnekle geliyorsun?” dedi. Davut “Konuştuklarına dikkat et koca dev” dedi. Dev de “Gel bakalım küçük çocuk, o küçük boynunu kıracağım, seni mahvedeceğim” dedi. Davut buna ne cevap verdi? Rab seni bugün elime teslim edecek dedi.

Şimdi ileri çıkmanın zamanıdır… Rab’bin adını çağırmalıyız, Rab’bimizin adını çağıracağız… Tek gerçek Rab’bin adıdır o… Onun büyük kurtuluş kadehini kaldırmamı ve içmemi isteyen Rab’bin adıdır. Bu güçlü adı çağırmaya başlayın. Bu adı çağırdığınızda Rab’bin gücü gelir ve şeytanın tüm gücünü yere serer. Gerçek zaferler kazanırsınız. Kardeşim, Rab’bin bize yapmamızı öğrettiği şey tam olarak budur. 

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares