Günün Mesajı

13/01/2016 - RABBİN BOLCA BEREKETİ

“Bütün halkının önünde, RAB'be adadıklarımı yerine getireceğim.”

Mezmurlar 116:12-14

İsa Golgota’da ölerek ne yapmıştı? Gestemani Bahçesindeyken demişti ki, “Baba, eğer mümkünse, bu kadehi benden al.” Bu kurtuluş kadehiydi. Biliyordu ki bu kadehin içine Rab bizim tüm zayıflıklarımızı ve hastalıklarımızı yüklemişti. Bütün günahlarımız, bütün isyanlarımız ondaydı. İsa bizim yerimize ceza çekti. Bu büyük bedeli O ödeyecekti ve bunu ödeyebilecek tek kişi de O’ydu. İşte tüm bunların sizin için yapıldığını anlarsanız, İsa Mesih’in Golgota’da sizin için yaptığı bu işi anlarsanız, bu kadehi kaldırmış olursunuz.

Bizim duyurduğumuz müjde de budur. İyi haberi duyurmak bunu yaymak demektir. Sıkıntı içinde olan bütün insanlığa, kokain ya da eroin bağımlısı olan insanlara, cinsel ahlaksızlıklara bağımlı olanlara, pornografiye bağımlı olanlara, sahtekarlık yapanlara bunu duyurmamız gerekir. İçinde bulundukları bu günahları, hepimizin günah işlediğini anlamaları ve tüm bunların Rab İsa Mesih’in üzerine yüklendiğini anlamaları gerekir. İsa bütün bedeli ödemiştir. Bizim bunun üzerine yapmamız gereken tek şey Rab Tanrım, ben artık günah işlemek istemiyorum, günah içinde yaşamak istemiyorum, artık hasta olmak istemiyorum, bu hastalıklardan dolayı acı çekmek istemiyorum demektir. Rab Tanrım, tam bir kurtuluş istiyorum demektir.

Bu duruşu aldığınızda, Rab’bin kurtuluş kadehini kaldırmış ve tamamen içmiş ve özümsemiş olursunuz. Rab’bin yaptığı iyiliklerin karşılığını bu şekilde ödeyebilirsiniz. Rab böyle hoşnut olur. Çünkü ancak böyle sizi bereketleyebilir, iyileştirebilir, hayatınızı, hayatınızın gidişatını değiştirebilir. Böylece size kutsallık verebilir ve saygınlığınızı size geri kazandırabilir. Böylece hayatınızı tamamiyle kurtarabilir.

Böylece şehvet ruhuna, sapkınlık ruhuna, ahlaksızlık ruhuna, sahtekarlık ruhuna, hırsızlık ruhuna, cinsel ahlaksızlık ruhuna, putperestlik ruhuna, büyücülük ruhuna esir olmaktan kurtulabilirsiniz. Bu tür şeyler sizi Rab’bin önünde tamamen değersiz hissettirir. Rab size saygınlığınızı tam olarak kazandırmak istemektedir. Bunu nasıl yapabilir? Kurtuluş kadehini kaldırdığınız ve içtiğiniz anda, İsa Mesih’in sizin için yaptığı her şeyi sahiplenmiş olursunuz.

Bunu kendinize hedef olarak koyun. Eğer Rab, esenliğim için gerekli olan cezanın İsa Mesih’e verildiğini ve İsa Mesih’in benim tüm sıkıntılarımı yüklendiğini söylediyse, bu esenliği ve tüm sorunlarımın çözümlerini artık alabilirim demektir. Artık kutsallıkta yürüyebilirim. Çünkü artık en ufak bir sıkıntıyı bile çekmem gerekmiyor. Rab’bin yanıma verdiği kişi ile mutlu bir evliliğin keyfini süreceğim. Mükemmel bir uyumumuz olacak. Rab Tanrı’nın adını yücelteceğiz. Bütün ailem bolca bereketlenecek. Neden mi? Çünkü bu Sözde yazılmıştır. Tüm bu yükün üzerimizden kalktığı, artık bereketlerimizi alabileceğimiz yazılmıştır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares