Günün Mesajı

17/01/2016 - RABBİ ÇAĞIRMAK

Utandırma beni, ya RAB, sana sesleniyorum; kötüler utansın, ölüler diyarında sesleri kesilsin.

Mezmurlar 31:17

Ben Rab’be güveniyorum, O’na inanıyorum zaten. Kardeşim, ona yakarmalısın. Rab’be yakarmak demek, şeytanın seni esir tuttuğu zincirlerini kırman demektir. Ayağa kalkman, Tanrın olan Rab’bin yüzüne bakman demektir. 

Başka bir ifadeyle, biliyorum ki utanmayacağım, pişman olmayacağım. Çünkü sana seslendim. Her zaman dikkat etmemiz gereken bir şey var. Yapacağımız en iyi şey olmuş bitmiş bir şeyi düzeltmeye çalışmak, o yanlışı telafi etmeye çalışmak değildir.

Yapacağımız en iyi şey kendimizi korumaktır. Böylece düzeltecek yanlışlar olmaz. Rab’bi sadece hayatları tam bir felakete dönüştüğünde hatırlayan insanlar vardır. Tökezlemiş, düşmüş ve canları yanmıştır. Yara bere içindeyken Rab, lütfen bana yardım et derler. Elbette Rab’den yardım istemeliyiz,  böyle bir durumda O’nu aramazsanız kötü olan daha da kötüleşir.  Ama bundan daha iyi olan şey, bu düşüşlerden kaçınmak için iman sahibi olmaktır. Bunu yine tekrar edeceğim çünkü Rab şu anda belirli bir kişiye konuşuyor. O ilk flörtleşmeyi hissettiğiniz zaman, bu şeytandandır, bunu istemiyorum, İsa Mesih’in adında demelisiniz.

İkinci kez düşünmeyin bile. Çünkü o anda durdurmazsanız saldırılar artarak sürecektir. Bunu kabul etmiyorum Rab deyin. Bunu ateşinle yak deyin. Eğer utanmak istemiyorsanız millet, Tanrınız Rab’bin adını çağırmaya başlayın. Rab’bi çağırın kardeşler. Rab bize diyor ki, sıkıntılı gününde seslen bana, seni kurtarırım, sen de beni yüceltirsin. Size rahat vermeyen bir sıkıntı mı var? Fiziksel bir hastalık mı? Aklınızı meşgul eden bir şey mi? Evliliğinizdeki bir sorun mu? İşinizle ilgili bir sorun mu? Durumun ne olduğu hiç farketmez. Sevgili kardeşlerim, Rab’be seslenin. Sıkıntılı gününüzde Rab’be seslenin. Rab’be seslenin, Rab’bi çağırın. Rab sizi bir daha asla utandırmaz. Ama Doktor Soares, beni kurtarmadı Rab. Çünkü onu hiç çağırmadın. Beni arayacaksınız, beni bulacaksınız diyor Rab. Ne zaman? Tüm yüreğinizle aramaya başladığınız zaman.

Aynı ilkeyi Rab’be seslenirken de kullanabilirsiniz. Rab’bin adını çağırın, yakarışlarınızı duyacaktır. Ne zaman mı? O’na tüm yüreğinizle ve ruhunuzla seslendiğiniz zaman. Boş sözlerle yapmayacaksınız bunu. Rab seni çağırıyorum. Rab bana yardım et. Hayır. Şöyle diyeceksiniz, Rab senin adını çağırıyorum, senin gücüne ihtiyacım var, hayatımda şimdi sana ihtiyacım var. Ateşini istiyorum İsa Mesih. Günaha bulaşmak istemiyorum, kötülüğün en ufak parçasını bile istemiyorum. Rab’bin adını çağırırsanız, Rab yakarışınızı duyar. 

 

İsa’nın sevgisiyle, 

Doktor Soares