Günün Mesajı

18/01/2016 - KUTSAL RUH BİZE NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRETİR

“Sizi havra topluluklarının, yöneticilerin ve yetkililerin önüne çıkardıklarında, ‘Kendimizi neyle, nasıl savunacağız?’ ya da, ‘Ne söyleyeceğiz?’ diye kaygılanmayın. Kutsal Ruh o anda size ne söylemeniz gerektiğini öğretecektir.”

Luka 12:11-12

Şeytanın Rab’bin hizmetindeki birçok kişiyi şaşırtan ve kandıran hilelerinden bir tanesi de onlara hayatlarında karşılaştıkları krizlerin üstesinden gelemeyeceklermiş gibi hissettirmektir.

Birçok insan için bir hastalıkla karşılaşıncaya kadar her şey yolundadır. Kimi insanlar için çalıştıkları işten çıkartılmak umudunu yitirme sebebidir. Sevgileri tükenmiş eşleri tarafından terk edilen insanlar da aynı hayal kırklığını yaşar. Böyle durumlar gerçekten de üzücüdür ama Rab’bin gücünün farkında olmayanlar kolaylıkla bu durumları atlamazlar.

Gençliğimde kilisede dinlediğim bir hikayeyi hatırlıyorum. İngiltere’nin bir şehrinde bir deprem olmuş ve insanlar çaresizlik içinde koşuşturuyorlarmış. Bazıları ağlıyor, bazıları çığlık atıyor, bazıları ise dua ediyormuş ama yaşlı bir kadın şarkı söylüyormuş. Tüm bu kargaşanın ortasında sakin ve dinginmiş. İnsanlar ona gidip sormuşlar: ‘’Hanımefendi, korkmuyor musunuz?’’ O da demiş ki: ‘’Hayır. Aslında mutluyum çünkü Rab’bimin tüm yeryüzünü sarsan gücünü gördüm’’.

Rab’be ait olanlar güçlüklerle karşılaştıklarında asla umutlarını yitirmemelidir. Başımıza ne gelirse gelsin Rab hala Tanrımızdır ve o tek bir savaşı bile kaybetmez. Eğer biz Ona aitsek ve onunla paydaşlığımızı sürdürüyorsak, böyle bir durumda sadece onun huzuruna çıkmalı ve bize kesinlikle vereceği yardımı istemeliyiz.

Yukarıda geçen ayette İsa bir şeyin garantisini veriyor: Eğer yetkililerin önüne çıkartılırsak ne söyleyeceğimiz bize öğretilecektir. Peki şeytanın saldırılarıyla karşılaştığımızda ne olacak? Rabbimiz bizi bırakıp kaçacak mı? Elbette hayır. Kutsal Ruh’un rehberliğine güvenebilirsiniz; o sizi asla terk etmeyecektir. Ne zaman Rab’in yardımına ihtiyaç duyarsanız Rab’bin Sözü aracılığıyla size verdiği vaatlere güvenin. O size ne yapmanız gerektiğini öğretecektir.

Peki neden bazı insanlar bir sorunla karşılaştıklarında Rab’bin yönlendirişini alamıyorlar? Bunun cevabı şu: Rab sadece imanın olduğu yerde etkin olabilir. Birçok insan denenme zorlu bir denenmeyle karşılaştığında Rab’bin sözünü unutup korku temelli hareket ediyor. Ve korkunun hakim olduğu yerde hüküm şeytanındır.

Sorunlarınızı iman alanına taşıyın. Onlarla Rab’bin söylediklerinden aldığınız cesaretle yüzleşin. Kutsal Ruh öğretmeniniz olacak ve size yapılması gerekenleri öğretecektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares