Günün Mesajı

19/01/2016 - GÖKLERDE HAZİNE EDİNMEK

Mallarınızı satın, sadaka olarak verin. Kendinize eskimeyen keseler, göklerde tükenmeyen bir hazine edinin. Orada ne hırsız ona yaklaşır, ne de güve onu yer.

Luka 12:33

Dünyada sonsuz mutluluğumuz için yapmamız gereken birçok şeyin arasında bir tanesi birçok insan tarafından pek bilinmez. Bu göklerde tükenmeyen bir hazine edinmektir. Kimi insanlar birden fazla işte çalışıyor ve daha fazla para biriktirmeye çalışıyor. Kimileri yaşlanmaktan endişe ediyor ve geleceklerini güvence altına almak için servet biriktiriyor. Bunların da iyi şeyler ama İsa göklerde hazine biriktirmekten söz ediyor.

Rab’bin bu öğretisi hakkında hiç düşündünüz mü? İtiraf edebilirim ki ben Mesih’e ancak yarım asır boyunca hizmet ettikten sonra bu ifadeye dikkat ettim: Göklerde hazine edinmek. Bu dünyada bir hırsızın yaklaşamayacağı ya da güvenin yiyip bitiremeyeceği bir servet biriktirebileceğimi hiç düşünmemiştim. Öğretmen ayrıca eskiyip solmayan, içlerine koyduğumuz her şeyi güvenle saklayacak keselerden söz ediyor. Peki bu ne demektir ve böyle bir şeyi nasıl edinebiliriz?

Kayıp insanlara müjdeleme konusunda yardımcı olmayanlar böyle bir şeyi elde edemeyecekler. Kirli ve mikroplu suları içmekte olan, dünya çapındaki milyonlarca susamışa yaşam suyundan bir bardak uzatmayanlar bu keselerden edinemeyecekler. Çünkü o insanların yardımımıza ihtiyacı var; onlara yardım etmeliyiz. Aslında Rab’bin bütün çocukları müjdeleme çalışmalarına destek olsaydı, her bir insanın yapması gereken işin miktarı çok azalırdı. Bu çalışmalara destek olanlar gökte gerçek hazineler edinirler. Şüphe yok ki Rab’bin bu kulları cennette oldukça zengin olacaklardır.

İsa’nın öğrettiği hiçbir şey kısmen değerli değildir. Tam tersine, o yalnızca gerçek hakkında konuşmuştur. Sağlıklı değerlendirme yapabilen herkes İsa’nın rehberliğini dinleyecek, Onun öğretilerini hayatına geçirecek ve çok zorlu bir durumdan geçerken bile asla unutmayacaktır. Rab Tanrı’nın gözü her zaman onu dinleyenlerin üzerinde olacaktır.

Eğer bu dünyada iyi işler yaparsanız, hazineniz göklerde, Rab’bin egemenliğinde sizi bekliyor olacak.

Kendinize göklerde bu eskimeyen keselerden ve asla tükenmeyen hazinelerden edinmeniz için dua ediyorum.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares