Günün Mesajı

22/01/2016 - BOLLUK RAB’BİN KULLARI İÇİNDİR

Benim haklı çıkmamı isteyenler, sevinç çığlıkları atıp coşsunlar; şöyle desinler sürekli: “Kulunun esenliğinden hoşlanan RAB yücelsin!”

Mezmurlar 35:27

Rab Tanrı’nın kullarının bolluk içinde yaşamalarını ne kadar sevdiği ile ilgili anlayışı edindiğinde mezmur yazarı bunu ne kadar da harika bir şekilde ifade etmiş. İlahi adaleti seven herkes için bu Babamızın bize bir mesajıdır: Sessiz kalmayın, sevinç çığlıkları atıp coşun.

Hayatta ilerlemek ve başarılı olmak isteyen insanların Kutsal Kitap’tan şunu öğrenmeleri iyi olacaktır: Rabbimiz ona hizmet edenlerin bolluk içinde yaşamalarından hoşnutluk duyar. Bu kulağa çok basit gelebilir ama birçok insan varlıklı olmanın kötü bir şey olduğunu sandığı için bolluğa kavuşamaz. Sanki Rab onlardan hep yoksul ve ihtiyaç içinde kalmalarını istiyor, böylece tamamen ona bağlı olacaklarını umuyordur.

Göksel Babamızın ona hizmet edenlerin bolluk içinde olmalarından hoşnutluk duyduğunu görün. Sadece kiliseye gitmek, sıkça dua etmek ve hatta tüm varlığınızı Rab’bin bundan hoşnut olacağını umarak bağışlamak, Rab’bin sizin için harekete geçmesine yetmez.

Aşağıda iki ayet ile ilgili açıklamaların kapsamını dikkatle inceleyin. Bunlar hayatınızda Rab’bin isteğinin gerçekleşmesi için esastır.

İlk olarak, – Yaratıcı ona kulluk edenlerin varlıklı olmasından hoşnuttur. Kutsal Kitaba göre bizim için sevmek demek Rab’bin buyruklarını bilmemiz ve onları uygulamamızdır (Yuhanna 14:21). Onun açısından ise sevmek ona doğru şekilde kulluk ettiğimizde bize verdiği sözlerini tutmasıdır. Rab eğer ondalık ve sunularını verenlere verdiği sözleri tutmuyor gibi görünüyorsa (Malaki 3:8-11) bu onlar gerçek anlamda kulluk etmedikleri içindir. Yani Rab’bin isteğini yerine getirmiyorlardır.

İkinci olarak – Rab’bin adaletini sevenler sevinç ezgileri söylemelidir. İlahi adaletin gerçekleştiği en büyük olay İsa’nın bizim için çarmıhta yaptığı şeydi. O halde Tanrının Oğlunu Rab ve Kurtarıcı olarak kabul etmiş olanlar maddi varlıklarla ilgili doyumsuz ya da aşırı ciddi olmamalı, ama elbette sevinmeli ve sevinç çığlıkları atmalılardır. Her Şeye Gücü Yeten Rab’bi devamlı övmelilerdir çünkü O kulunun varlıklı olmasını sever.

Peki Her Şeye Gücü Yeten Rab zaten En Güçlü Olansa, onu daha ne şekilde yüceltebiliriz? Bereketlendiğimiz zaman hayatımızda işleyen ilahi çalışma için başkalarına tanıklık veririz ve bu tanıklık birçok insanın yüreklerinde Rab’be yer açmasını sağlar. Böylece Rab yüceltilmiş olur. Rab’bi hor görenler bile başarılarımızı gördükten sonra Ona boyun eğip tapınırlar.

Siz Rab’be kulluk edin, O verdiği sözleri doğrulayacak ve kesinlikle bolluğa kavuşacaksınız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares