Günün Mesajı

23/01/2016 - RAB KİMİN İÇİN İYİDİR?

RAB kendisini bekleyenler, O'nu arayan canlar için iyidir.

Ağıtlar 3:25

Bir defasında bir vaizin Rab’bin şöyle bir şey dediğini duydum: ‘’Rab onu ne kadar büyük görüyorsak bizim için o kadar büyüktür’’. Bunu şöyle açıkladı: ‘’Küçük bir tanrıya inananlar için tanrı küçük işler yapacaktır. Ama bütün sorunlardan daha büyük ve güçlü olan, Her Şeye Gücü Yeten Rab’be inananlar, hayatlarında bu büyük Rab’bin işlerini görecektir. Bu fikir benim için yeni olduğundan kafam karıştı ama üzerinde biraz düşündükten sonra sonunda vaizin ne söylemek istediğini anladım.

Peygamber Yeremya, Rab’bin onu arayanlar, Ona güvenenler ve Rab’bin sözünden aldıkları imanı kullananlar için iyi olduğunu söylemişti. Her Şeye Gücü Yeten Rab bu koşullarda onlara iyi olduğunu gösterebilirdi. Ama Rab’den şüphe duyanlar, Rab’bin hayatlarında güçlü bir şekilde çalışacağına, aldanmışlıklarını mutluluğa dönüştüreceğine, sağlıklarını onlara yeniden kazandıracağına ve fırsatlarla dolu kapılar açacağına inanmayanlar için Rab Tanrı iyi değildir.

Mucizeler yapmak, ateşin şiddetini söndürmek, fırtınaları sakinleştirmek, ekmek ile balığı çoğaltmak, kullarını aslanın ağzından kurtarmak ve gereken tüm mucizeleri gerçekleştirmek için Her Şeye Gücü Yeten Rab iyidir. Tüm bunlardan dolayı O hiçbir şeyi özensiz ya da eksik yapmaz. Göksel Baba yaptığı her şeyde kusursuzdur.

Rab yüzünü Ona dönenler ve gerçekten kendisini arayan canlar için iyidir. Sadece işlerin yolunda gideceğini umut etmek ve bunun için dua etmek yeterli değildir. Rab’bi tüm canınız ve yüreğinizle aramanız gereklidir.

Eğer Rab varsa ve onunla tanışan insanlar olmuşsa, neden siz de Onu bulamayasınız? Sizin farkınız nedir? Derinizin rengi mi? Gözleriniz mi? Boyunuz mu? Kültürünüz mü? Tüm bu detayların hiçbir önemi olmadığını bilmelisiniz. Siz Rab’bin tam olarak olmasını istediği kişisiniz. Tıpkı o insanlar gibi, sizin de göklerin ve yeryüzünün Yaratıcısını bulmaya hakkınız vardır.

Rab’bin bizim yanımızda, bizim için çalışması için, Onu aramalı ve kendimizi Ona bağlamalıyız. Bunun anlamı Onun için, Onu beklemektir. Belki siz de sadece bereketlerinizi arıyorsunuz ama sizi bereketleyeni aramıyorsunuz. Eğer durum buysa, artık değişme zamanıdır.

Umudunuzu Rab’be bağlayın ve Onu tüm yüreğinizle arayın. Onu kendi Sözünde bulacak, Onun her şeyden daha üstün bir şekilde iyi olduğunu göreceksiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares