Günün Mesajı

26/01/2016 - RAB BİZE NEDEN LÜTUF VERİYOR?

İşte, tek bir suçun bütün insanların mahkûmiyetine yol açtığı gibi, bir doğruluk eylemi de bütün insanlara yaşam veren aklanmayı sağladı.

Romalılar 5:18

Teologlar lütfu hak edilmemiş iyilik olarak tanımlar. Bu teolojik ifade doğru ama zayıf bir ifadedir, çünkü bazı bilgilerden yoksundur. Görünüşe göre bu ifadeyi yazan kişi Rab’den daha derin cevapları almanın yolunu bilmiyordu.

Lütfun bundan çok daha büyük bir şey olduğunu biliyorum. Çünkü bu Rab’bin harika yollarla harekete geçmesidir. Bu yolla Rab bizi görmek istediği haliyle görür. Böyle bir şeyi ancak lütuf gibi hak edilmemiş bir iyilik başarabilir. Bizim böylesine Kutsal ve temiz bir varlığa, yani Rab’be yaklaşmak için kendi tarafımızdan yapabileceğimiz hiçbir şey yoktur.

Rab’bin lütfunu deneyimlediğimizde aklanır ve Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin önünde sanki yanlış hiçbir şey yapmamış gibi görünürüz. Bu armağan günahı nedeniyle cennetten kovulan insanlığı kurtarmış ve yeniden Rab ile yürüyebilmesini sağlamıştır. Bu nedenle Rab’bin önüne gelemeyeceğimizi düşünmemeli, bundan korkmamalıyız. Bütün kapsamıyla kabul edildiğinde Rab’bin lütfu çok kutsal bir iş yapar ve yüreklerimizdeki utancı ortadan kaldırır.

Rab’bin lütfuyla kurtarıldığımızda onun huzuruna geri dönmüş oluruz. Rab’bin önüne henüz Adem günahını işlemeden öncesindeki gibi çıkabiliriz. Onunla konuşma ve söylediklerimizin duyulması hakkına sahip oluruz. Hayatımızdan özel zamanlar ayırır, bu anları Baba ile paydaşlığımıza adarız. Rab gelip hayatımızı ziyaret ettiğinde, bizi rahatlatır, yönlendirir, bereketler, bütün kötülüklerden temizler ve bizi Onun adında Onun yaptığı işleri sanki O yapıyormuş gibi yapabilme gücü verir.

Lütuf gerçekten de harikadır çünkü Babamızın kutsal Sözüne inanmamızı sağlayıp, yaşama kavuşabilmemiz için bizi aklar. Ama en iyisi de bu durumun sadece bana özel olmamasıdır. Bu bereket herkese sunulmuştur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares