Günün Mesajı

27/01/2016 - RAB’BİN MESAJI

Yüreği kaygılı olanlara, “güçlü olun, korkmayın” deyin, “İşte Tanrınız geliyor! Öç almaya, karşılık vermeye geliyor. Sizi O kurtaracak.”

Yeşaya 35:4

Şeytan birçok insanın umutsuz yaşamasına, gelecek hakkında korkuya kapılmasına ve imanın her şeyi değiştirebileceği güvenini duymamasına sebep olur. Güzel bir gelecek planlamamaktan, sonun yakın olduğunu düşünmekten ve mücadele etmenin işe yaramayacağına inanmaktan daha kötü bir şey olamaz. Rab çocuklarının bu durumunu düşünüp onlara şu mesajı vermiştir: Güçlü olun. Korkmayın. Aynı zamanda Rab şu üç bereket için söz verir: Öç, karşılık, kurtarış.

Güçlüklere karşı iman – Felaket tellalları küresel ısınma nedeniyle yeryüzündeki yaşamın son bulacağını söylüyorlar. Dalgalar öylesine yükselecek ki tüm karasal bölgeler sular altında kalacak. Şiddet patlak verecek ve böyle bir dünyaya çocuk getirmemek en iyi seçimdir. İnsanın sorumsuzluğunun büyük sıkıntılara yol açabileceği doğrudur. Ama bu durum Tanrısal bilgelikle ele alınmalıdır. Gerçek şu ki, bu durumlar gelecekten korkmak ve şimdiden sıkıntıya kapılmak için yeterince güçlü sebepler değildir.

Rab şefkatli tutumuyla çocuklarına şu mesajı göndermiştir: ‘’Gelecek olandan korkmayın’’. Çünkü o size çıkış yolunu gösterecek. Rab’bin hiçbir çocuğu kaygı veren haberlerden korkmamalıdır. Bu korku ve panik veren öngörülerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyoruz. Ama gerçekleşseler bile bu durumda ne yapmamız gerekir? Rab Tanrı bizi kurtaracaktır. İmanla dağları yerinden oynatıp denizin ortasına taşıyabiliriz. İman her türlü değişimi yapabilecek güçteki tek şeydir.

50lerde, 60larda ve 70lerde dünyanın etkisinde yaşadığı korku Amerika ya da Rusya başkanının tek bir butona basıp dünyayı yok edebilecek olmasıydı. ‘’İsa bu kuşağın başına böyle bir şey gelmeyeceğini söyledi’’ diye vaaz ettiğimizde, bazı insanlar bizi duyarsızlıkla suçladı. Bugün bu tehditlerin hiçbiri yok. Ama Rab hala aynıdır. Onun mesajı yüreği kaygılılara güçlü olmasını ve korkmamasını söyler. Her şey onun gözünün önünde apaçık ve olduğu gibidir. O kendisinin yoluna bağlı kalanlara rehberlik edecektir.

Peki ya siz? Yarın için kaygılanıyor musunuz? Şeytanın esenliğinizi ve özgürlüğünüzü çalmasına izin vermeyin. Unutmayın ki Rab bize üç bereketle geleceğinin sözünü verdi: Öç, karşılık ve kurtarış. O halde bu zamanları iyi haberlerin güveniyle geçirelim.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares