Günün Mesajı

28/01/2016 - HER ŞEY RAB’DEN GELMELİDİR

Anlamamı sağla, yasana uyayım, bütün yüreğimle onu yerine getireyim.

Mezmurlar 119:34

Mezmur yazarı bu ayette çok önemli bir şeyi açıklıyor. İnsan kendi başına Gerçekte yaşama yeterliliğine sahip değildir. Bizim her yaptığımız şeyde Rab Tanrı’ya ihtiyacımız var. Sözü okuyup değerlendirirken bile Tanrısal anlayışa ihtiyacımız vardır. Rab’den bilgelik istemeyenler Rab ile değil insan ile yürüyordur.

Sözü her okuduğumuzda ya da vaaz edilirken onu dinlediğimizde, Kutsal Ruh’tan duyduklarımızı anlamamız için yardım istemeliyiz. Söz tarihsel gerçekler ve insani dersler içerse de, nihai olarak o ruhsal bir kitaptır ve Rab’bin hayatlarımızı yükseltmek için kullandığı insanlarca yazılmıştır. Tanrısal dokunuş ile okunmadığında bu kitap herhangi ilginç bir edebi eser gibidir.

Kendi başına insan Tanrısal yolları öğrenme ve Kutsal Kitapta yazılı olanları anlama kabiliyetine sahip değildir. Ama Öğretmenimiz olan Kutsal Ruh tarafından kendisine öğretilirse, Rab’bin Sözü en güzel dersleri veren canlı bir kitaba dönüşür. O halde neden Rab’den Söz’ü anlamamız için bize yardım etmesini istemeyelim? İsa Kutsal Ruh’un hizmeti hakkında konuşurken, Kutsal Ruh’un yürüttüğü birçok görevden birinin de bize öğretmenlik yapmak ve Rab’bin söylediklerini hatırlatmak olduğunu belirtmiştir. Rab’den bunu yapmasını istediniz mi? Bunu yapanlar ve dizinin dibinde Rab’den öğrenenlerin bilgeliği kesinlikle artar.

Hiçkimse ilahi destek olmadan Rab’bin yasalarını ve buyruklarını yerine getirip hayattan maksimum tadı alamaz. Ruhsal konular ruhsal yollarla anlaşılır (1. Korintliler 2:14). Bu iyi eğitilmiş bir akılla değil, Rab’bin yardımıyla olur. Baba’dan aldığımız anlayışlar her şeyi değiştirebilir.

Bir insan iyi niyetlere sahip olabilir ama Rab’den gelen anlayış olmadan asla  kendisine verilen işi hakkıyla başaramaz. İnsanın çabası sadece karmaşa ve öfke getirir. Ne kadar mükemmel görünürse görünsün dünyasal konularda bile hiçbir fayda getirmez.

İnsan aklından gelen hiçbir şeyin ruhsal dünyada bir değeri yoktur. Sadece Rab’den gelen yardımla insan sonsuza kadar kalıcı olacak şeyler yapabilir. Benlikten doğan şey işlevsizdir.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares