Günün Mesajı

30/01/2016 - İKİ ÖNEMLİ ADIM

İşte kapıda durmuş, kapıyı çalıyorum. Biri sesimi işitir ve kapıyı açarsa, onun yanına gireceğim; ben onunla, o da benimle, birlikte yemek yiyeceğiz.

Vahiy 3:20

İsa’nın dokunuşu başlangıç olması yönünden önemlidir, ama tüm ihtiyacımız olan bu değildir. Rab’bin sesini dinlemek son derece önemlidir, çünkü bu Ona giden kapıyı açar. Bu iki adımı attığımızda, Rab bizimle, biz de Onunla yemek yiyeceğiz. Sadece kiliseye gidip bereket arayanlar çok şey kaçırıyorlar. Çünkü kendilerini bekleyen çok daha fazla bereket olduğunu bilmiyorlar.

Rab’bin sesini işitmek – Bir insan Müjdeye kulak verdiğinde, İsa Mesih’in dokunuşuna karşılık vererek iman eder, suda vaftiz olur, bağışlanma armağanı alır ve Kutsal Ruh ile vaftiz edilir. Ama her şey burada bitmez. Bu kutsal deneyimler sadece başlangıçtır. Eğer Rab’den başka hiçbir şey beklemeyecekleri insanlara öğretilirse, burada duracaklardır. Ama Rab’bin sesini işitmeyi öğrenirlerse, çok ödüllendirici bir ruhsal atmosfere girerler.

Kapıyı açmak – Rab’bin sesini Kutsal Kitap okurken ya da Rab’bin Sözü vaaz edilirken işitebilirsiniz. Bu ses yaşam verir, rehberlik eder ve yüreğimizde parlar. Bazen bir insan Tanrısal sesi gerçekten işitebilir. Böyle bir deneyimden sonra bu kişi kapıyı Rab’be açmalıdır. Bunun anlamı, Onun isteğine göre hareket etmeye başlamaktır. Babanın sizinle konuşmak istediğini her duyduğunuzda, dikkatle Onu dinleyin.

Ödül – Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin verdiği bu söz çok büyük, neredeyse inanılmazdır. Onun bizimle yemek yiyeceğini, bizim de Onunla yemek yiyeceğimizi söylüyor. Rab ile yemek yemek anlaması kolay bir şeydir. Çünkü O gökten gelen yaşam ekmeğidir. Ama Onun bizimle yemek yemesi anlayışımızın ötesinde bir şeydir. Bunun tam olarak ne ifade ettiğini anlayabilmek için sanırım Rab tarafından aydınlatılmamız gerekiyor. İnsan bütün övgülerini Ona sunmadan, Rab ile nasıl yemek yiyebilir? Rab’bin tanıklığını bilmeyen birisi Onun yanındayken Rab nasıl davranacaktır (1. Yuhanna 5:11)? Ama şunu biliyoruz ki, Kutsal Ruh hayatımızda etkin olduğunda, tıpkı Onun gibi konuşur ve hareket ederiz.

Göksel Baba ile yakınlaşmadan, sadece görevini yerine getiriyor gibi ibadetlere kapılan insanlar da bereket alırlar ama aynı zamanda çok şey kaybetmektedirler. Çünkü Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin herkesin alması için sunduğu çok daha fazla bereket vardır.

Rab’bin Oğlunun sizin için hazırladığından daha azına razı olmayın. Rab ile birlikte yemek yediğinizde hayatınız olağanüstü bir şekilde değişir. Değerleriniz değişir. Hedeflerinize ulaşırsınız ve arasında bulunduğunuz insanlar bu yeni duruma hayranlıkla bakar. İnsanlığın sizin İsa Mesih ile yemek yemenize ihtiyacı vardır.

 

İsa’nın sevgisiyle, 

Doktor Soares