Günün Mesajı

05/02/2016 - RAB YÜREĞİNİZİ İSTİYOR

Kutsal adıyla övünün, sevinsin RAB'be yönelenler!

Mezmurlar 105:3

Rab’bin adı, Ona imanı olanların ağızlarındayken, Rab’bin gücüyle aynı şeydir. Bu isimle Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin huzuruna girer, kötü ruhları tutsak edip kovar, hastaları iyileştirir ve her türlü savaşımızı kazanabiliriz. Rab’bin Kutsal Ruh’u kendimizi Onda yüceltmemiz gerektiğini söyler. Böylece Onu arayanların yürekleri sevinçle dolacaktır.

Rab’bin kutsal ailesine kabul edilen ve Rab’bin adını imanla kullanan herkes, Onun tüm mücadelelerimizi kazanmamız için gereken gücü bize vermeye hazır olduğunu keşfedecektir. Ruhsal dünyayı göremediğimiz için şeytanın bizi mahvetmek için kaç tane düşman gönderdiğini bilemeyiz. Ama İsa’nın adını kullanırsak zaferli oluruz (Mezmurlar 18:3).  

Onun adını çağırdığımızda Rab’bin huzuruna gireriz. Filipililer 2:10’daki ifade şöyledir: ‘’İsa'nın adı anıldığında gökteki, yerdeki ve yer altındakilerin hepsi diz çöksün’’ (yer altındakilerden kasıt şeytan ve onun emrinin altındakilerdir).

İsa’nın adıyla oyun oynayamayız. Bu isim çok kutsaldır. Onu korku ve saygı ile kullanmalıyız.

Rab’bin gücüne sahip olduğumuzda tüm kötü ruhları tutsak edip kovabilir, onların güçlerini kırabiliriz. Bu hak bize İsa Mesih’in söylediği söz tarafından verilmiştir (Markos 16:17). Bu isimle İsa’nın yeryüzündeki hizmeti sırasında gerçekleştirdiği şifaların aynılarını verebilir, her türlü hastalığın üstesinden gelebiliriz. Tıpkı geçmişte olduğu gibi, bugün de sağır insanların kulaklarını açabilir, dilsizleri konuşturabilir, körlerin gözlerini açabilir, felçlilerin yürümesini sağlayabilir, ölüleri diriltebiliriz. Bugün Rab’bin hizmetinde olanlar geçmişte yapılmış tüm bu işlerin aynılarını yapabilirler.

Rab’bin adını kullanarak savaşlarını verenler düşmanın yenilgiye uğrayıp geri çekildiğini görecekler. Davut devin karşısına aynen bu şekilde çıkmıştı (1. Samuel 17:45). Pavlus cinleri böyle kovmuştu (Elçilerin İşleri 16:16-18). Daha birçokları zaferlerini Rab’bin adını iman ve kararlılıkla kullanarak kazandılar. Başarmak için başka yollar deneyenler her zaman yenilirler.

Biz sadece Rab’bin adında yüceltilebiliriz ve bu nedenle de başarıya ancak bu şekilde ulaşabiliriz. Hiçkimse kaybettiğinde yüceltilmez, bu sadece zafer kazanınca olur. Bu isim ağzımızdan çıktığında kaybetmeyiz. Eğer bu ismi kullanırsanız tıpkı İsa Mesih’in yaptığı mucizeler gibi mucizelerin gerçekleştiğini göreceksiniz. Bu şekilde Rab’bi arayan herkesin yüreği sevince kavuşacaktır.

 

İsa’nın sevgisiyle

Doktor Soares