Günün Mesajı

09/02/2016 - HUZURLA KOŞUN!

İçime huzur verdiğin için buyrukların doğrultusunda koşacağım.

Mezmurlar 119:32

Bir bereketi aldığımızın işareti yüreklerimizi sevinçle dolduran anlayışı edinmektir. Rab’den böyle bir işaret aldıktan sonra yüreklerindeki huzurla Rab’bin buyrukları doğrultusunda koşarız. Işık olmadan yürümek demek karanlıkta yürümek demektir. Böyle bir yol engellerle ve çukurlarla dolu olacaktır. Ama Rab’bin rehberliğini izleyenler Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin görkemini yaşamlarında göreceklerdir.

Rab tarafından kullanılmayı ve Rab’de bize karşılıksız olarak verilen her şeyi elimize almayı isteyebiliriz. Ama her zaman Onun işaretini beklemeliyiz. Yüreklerimiz Rab’bin verdiği huzurla dolduğunda, yani bir başka ifadeyle, Onun verdiği şeyleri anladığımızda, onları elimize almak için duruşumuzu belirlemeli ve iman duası etmeliyiz. Yeşil ışığı görene kadar Rab’bin dizinin dibinde beklemeli ve Sözüne dayanarak dua edip Sözü üzerinde düşünmeliyiz.

Bize verilecek bereketi anladıktan sonra aynı tempoda yürümeye başlayanlar çok şey kaçırırlar. Çünkü artık Onun buyrukları doğrultusunda koşma zamanı gelmiştir. Bilgeliği olanlar Rab’bin yanlış hiçbir şey yapmayacağını ve kendisini arayanlardan bereketlerini esirgemeyeceğini bilirler. Yeşil ışığı, yani Rab’bin onayını gördükleri anda koşmaya başlar, o iş tamam olana kadar durmazlar.

Bu koşu belirsiz bir koşu değildir. Bu nedenle insan Rab’bin buyrukları doğrultusunda koşarken atılgan olmalıdır. Böyleleri sadece Rab’bi hoşnut etmekle kalmaz, aynı zamanda Onun gücünün hayatlarında harekete geçmesini de sağlarlar. Peki bu yol ne yoludur? Rab’bin buyruklarını izleme ve ‘’yap’’ ya da ‘’yapma’’ şeklindeki kurallarını uygulamaktır. Babanın ona ait olan herkes için buyurduklarını yerine getirmektir. Rab’bin yolu kusursuzdur ve onu izleyeni zengin eder. Ona dert katmaz. (Süleyman’ın Özdeyişleri 10:22).

Bu ışık olmadan yürüyenler karanlıkta yürümektedirler. Rab karanlıkta değildir. Karanlıkta sadece şeytan vardır. Bir insan karanlıkta yürüdüğünde kendisini engeller ve çukurlarla dolu bir tehlikeye atar. Bu yol asla Rab tarafından belirlenen yerlere çıkmaz çünkü bu kişi hedef olarak İsa’yı görmemektedir. 

Bu işin sırrı göksel yönlendirişleri takip etmekte yatar. Rab asla bizi başarıya gitmeyen yollara yönlendirmez. Okuyarak ya da dinleyerek Rab’bin sözünden öğrendiklerini hayatlarında uygulayanlar, Rab’bin kendisine ait olan insanları nasıl yönlendirdiğini de görürler.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares.