Günün Mesajı

10/02/2016 - RAB’Bİ HOŞNUT ETMEYEN ÖĞRETİLER

Bunun gibi, sizin aranızda da Nikolas yanlılarının öğretisine bağlı olanlar var.

Vahiy 2:15

İzlediğimiz tek bir öğreti olmalıdır: Rab’bin öğretisi. Yüzyıllar boyunca kendilerini aydınlanmış olarak görenler sayısız öğretiler ürettiler. Ama hiç kimse göksel buyrukların dışında öğretiler uyduramaz. Peygamber Yeşaya şöyle yazmıştır: Tanrı'nın öğretisine ve bildirisine dönmek gerek! Böyle düşünmezlerse, onlar için hiç şafak sökmeyecek. (Yeşaya 8:20).

İnsanın ürettiği ilkeler iyi amaçlar taşısalar bile sadece karmaşıklık ve tutsaklığa hizmet ederler. Rab İsa’nın oluşturduğu temelin dışında bir başka temel oluşturabilecek hiç kimse yoktur. Bu nedenle Kutsal Kitap’taki öğreti bizim için yeterlidir.

Hristiyanlık tarihinde doğru olduğu düşünülen şeyleri insanlara öğretme amacıyla oluşturulan ama Kutsal Kitaba dayanan bir temeli bulunmayan birçok öğreti vardır. Bu öğretiler insanları bazı sorumsuz kişilerin isteklerini yapmaya yönlendirdi ve Rab’bin belirlediği amaçları gerçekleştirmekten alıkoydu. Bu ‘aydınlanmış insanlar’ eğer sessiz kalıp sadece Rab’bin sözüne uygun bir şekilde hareket etselerdi kendilerine ve onları izleyenlere çok büyük bir iyilik etmiş olurlardı. 

İsa’nın yeryüzündeki hizmeti sırasında Ferisiler, Sadukiler ve daha küçük bazı topluluklar, Rab’bin bildirdikleriyle hiçbir ilgisi olmayan bazı öğretiler uydurdular.  Bu öğretiler insanların kayıp düşmelerine neden oldu. İsa din fanatiklerinin yarattıkları her şeyi ayıpladı ve onların dudaklarıyla kendisini sayarken, yüreklerinin kendisinden uzak olduklarını söyledi; çünkü öğrettikleri sadece insan buyruklarıydı (Matta 15:8,9). Rab ayrıca bu kişilerin insanlara ağır yükler yükleyip, kendilerinin onları kaldırmak için parmaklarını bile oynatmadıklarını söylemişti (Luka 11:46).

Bu dogmaların bazıları içerik olarak zengin olsalar bile, bir insanı Rab’be yaklaştırma özelliğinden uzaktırlar. Kurtulmamız gereken ruhsal çöplerden fazlası değillerdir. Bir insan sadece Rab’bin Sözüne dönerek doğru tavırları takınabilir.   

Rab’bin bize bildirdiklerinin dışında hiçbir şeyden bahsetmek doğru değildir. Rab Tanrı’yı memnun etmek için başka buyruklar uydurmak esasında şeytanı memnun eder. Çünkü o bu öğretilerle birçok insanın Rab’be gelmesine engel olur. Her şey Rab’bin Yasası ve Tanıklığı ile uyumlu olmalıdır, diğer türlü o öğreti şeytanın öğretisi olur.

Rab’den gelmeyen hiçbir şeyi ne yapın, ne de benimseyin. Rab’bin isteğine karşı gelen bir duruşu asla almayın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares.