Günün Mesajı

13/02/2016 - BU SÖZLERİ BİR KENARA YAZIN

’Bugün size verdiğim bu buyrukları aklınızda tutun. Onları çocuklarınıza belletin. Evinizde otururken, yolda yürürken, yatarken, kalkarken onlardan söz edin. Bir belirti olarak onları ellerinize bağlayın, alın sargısı olarak takın.’’

Yasa’nın Tekrarı 6:6-8

Baba’nın bize bildirdiği tüm sözler bizim için birer buyruktur. Bu nedenle onların her zaman yüreğimizde bulunması ve çocuklarımıza aşılanması gereklidir. Evimizde otururken, uzanırken ya da ayaktayken, her zaman bunların ruhsal eylemlerimiz aracılığıyla ifade edilmesi gereklidir. Elimizde ve alnımızda onları hep yazılı olarak bulundurmalıyız.

Rab ruhsal gözlerimizi tesadüfen açmaz. Kutsal Yazılar aracılığıyla bize gösterdiği her şeyin bir amacı vardır ve onlar hayatımız için birer buyruktur. Yazılı olanı anlamamız için bize gösterdiği zaman Rab belli bir konuda kendi üzerine düşeni yapmış olur. Ondan sonrası bizim sorumluluğumuzdadır.

Rab’bin sözlerini saklamamız gereken yer aklımız değil yüreklerimizdir (Mezmurlar 119:11). Rab’bin isteğini öğrendikten sonra verdiğimiz kararlar hep bize bildirilen gerçeklere dayanmalıdır. Diğer türlü Rab’be karşı günah işlemiş oluruz.

Mesela ailenin reisi asla Rab’bin buyruklarından yüz çevirmemelidir. Onları çocuklarına özenle ve sabırla aşılamalı, çocuklarına Rab’be itaat etmeyi öğretmelidir (Süleyman’ın Özdeyişleri 22:6). Kendi doğru bildiklerine göre hareket etmek itaat eksikliğinin göstergesidir. Bu daha sonra sıkıntılara ve Rab’bin gözünde ayıplanmaya yol açar. Her şeyden önce ailenin reisi ile oturmak gereklidir. Ailedeki herkes ona saygı gösterip sözünü dinlemelidir. Evinizde herkesin bir araya toplandığı bir zaman olmalıdır ki ailenin reisi ağzını açıp Rab’bin göksel bilgeliğini aktarabilsin.

Rab’bin Sözünün bize buyurduklarını yerine getirdiğimiz zaman doğru yolda yürüyor oluruz. Bu nedenle bize söylenenleri aktarmamız gereklidir. Eğer şifa, bir sorunun çözümü ya da zor bir durumun üstesinden gelmek için dua ediyorsak, Rab’bin söylediklerinden bahsetmemiz son derece önemlidir çünkü bu şeytanın ailemizin üyelerinin aklına girmesini ve onların imanda kayıp düşmelerini ya da bir başkasının davranışına öfkelenmesini engeller. Şeytan asla adil bir şekilde oynamaz. Bu nedenle bir bereket için mücadele verdiğimizde her zaman onunla yüzleşmek zorunda kalacağız. 

Asla Rab’bin size bildirdiklerinden bahsetmeyi kesmeyin. Bunu yatarken de (durumunuzu Rab’be sunarken), ayaktayken de yapın (uyanık kalın). Duanıza başlarken Rab’bin size açıkladıklarını unutmayın. Baba’nın sözlerinin elinizde ve alnınızda yazılı olması, sizi zafere ulaştıracak anahtardır.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares.