Günün Mesajı

14/02/2016 - BUYRUKLAR ANLAYIŞ GETİRİR

Senin koşullarına uymakla bilgelik kazanıyorum, bu yüzden nefret ediyorum her yanlış yoldan.

Mezmurlar 119:104

Rab’den aldığımız en büyük bereket Onun buyruklarını bilmek ve hepsini uygulamaktır. Bu en büyük armağandır. Bizi öfkelendiren birini bağışlamaktan, düşmanlarımızı sevmekten, bize lanet edenleri kutsamaktan, bizden nefret edenler için iyilik yapmaktan, bize zulüm edenler ve kötü davrananlar için dua etmekten daha faydalı bir şey yoktur. Rab’bin sevgisini bilmeyenler için bunlar zor olabilir ama Onu sevenler için çok daha kolay olacaktır.

Rab’bin açıkladığı her şey bizim için bir buyruktur. Eğer onu yerine getirirsek Rab’bin yardımını kazanırız. Ama ihmal edersek, Rab ile birlikte yürüyemeyiz. Rab’den bir buyruk almak hayatımızdaki her alanda başarılı olmamız için gereken anlayışı bize verir.

Rab’bin halkı için verdiği buyruklarından bir tanesi bizi öfkelendirenleri affetmektir (Markos 11:25). İsa bunun sadece bize yapılan şey küçük bir şey olduğunda geçerli olmadığını söylemiştir. Doğru olan, bize yapılan eylemin büyüklüğüne bakılmaksızın, affetmektir. Bu bir insanın sahip olabileceği en faydalı deneyimdir. 

Rab’bin buyrukları bundan fazlasını da ister: Bize düşmanlık edenlerin hepsini sevmemiz gereklidir (Matta 5:44). Çünkü eğer onları sevmezsek asla karanlıktan çıkıp ışığa gelme fırsatları olmayacaktır. Her Şeye Gücü Yeten Rab bize mahvolmamızı isteyenleri bile sevme yeteneği vermiştir. Bu kişilerin Rab’bin sevgisini tattıklarında onun ayaklarına geldiklerini göreceğiz.

Rab’bin buyrukları aynı zamanda bizden nefret edenler için iyilik yapmamızı da gerektirir. Benlikte yaşayanlar ve sadece bereket almak isteyenler için bu buyruk uygulaması çok zor bir buyruk olabilir. Ama Rab’be kulluk eden bizler için bu kolaydır. Tek yapmamız gereken Rab’bin bizi kullanmasına izin vermektir.

Rab bana ‘’Hediye: Vereni Bereketleyen Armağan’’ isimli bir kitap yazma şansı tanıdı. Bu kitapta hediyeler göndermenin, yani bizi öfkelendiren ve bize zulüm edenler için dua etmenin ne kadar faydalı olduğunu açıkladım.  

Rab’bin buyruklarını yerine getirenler ruhsal anlayış kazanırlar ve böylelikle Rab’bin isteğine aykırı kararlar vermeye yönlendiren yanlış yollardan nefret ederler.  Bu yollardan bazıları bilimsel açıklamalar ya da dinsel çekicilik içerebilir. Ama yine de Rab’bin Sözüne dayanmadıkları için yalnızca ayıplanmalı ve nefret edilmelidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares.