Günün Mesajı

15/02/2016 - RAB MUHTAÇLARIN YARDIMCISIDIR

Çünkü onların Velisi güçlüdür ve onların davasını sana karşı O yürütür.

Süleyman’ın Özdeyişleri 23:11

Rab bir yargıçtır. Haksızlığa uğrayanları ve acizleri gözetirken, sınırları aşanların karşısında durur. Öksüzlerle ve dullarla özel olarak ilgilenir (Mezmurlar 68:5). Çünkü O güçlüdür ve Velimiz olup öcümüzü alacağının güvencesini verir. Bu nedenle onu karşınıza almamaya özen gösterin.

Eğer Her Şeye Gücü Yeten Rab olduğu kişi olmasaydı bu dünyanın durumu nasıl olurdu? Rab sevgidir, paktır, kutsaldır ve doğrudur. Gözleri her an dünyanın üzerindedir (2. Tarihler 16:9). Bir insanın ihtiyaç halinde olduğunu gördüğünde onun içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulması için yollar yaratır. Bu kurtarış kayıp insanları da kapsar çünkü onlar Rab’bin mülküdür.

Herkes suçlunun suçunun yanına kâr kalmasına izin vermeyen bir adaletin olduğunu bilir. Sahtekarlık yapan ve aldatan kişinin vicdanı onu gece gündüz suçlar. Ama buna rağmen birçok insan tövbe etmez ve yanlış yaptığı kişiye suçunu itiraf etmez. Bu nedenle büyük ve suçlayıcı bir gerginliğin altında yaşar. Bu gerginlik onların sağlıklarında bazı problemlere yol açtığı için hayatın tadını çıkarmalarına engel olur.

Üzerinde anlaşılan bir şey iki taraflı istek olmadıkça bir daha değiştirilmemelidir. Herhangi bir teknikten faydalanarak bir anlaşmanın hükümlerini gizlice değiştirmeye çalışanlar karşılarında Rab’bi bulurlar. Birçok suçlu hakimin önünde aklanmasına rağmen sonunda kazandığı şeylerin yararını görememiştir.

Her ne sebeple olursa olsun öksüz kalanlar aciz değillerdir. Rab onlarla özel olarak ilgilenir. Duyarlı kişiler öksüzleri ve dulları incitmemek için özen gösterirler. Çünkü onların öcünü alacak kişi bizzat Rab’dir. Bu kişiler Rab’be hayatlarının herhangi bir alanına müdahale etmesi için yakarabilirler. Çünkü onların yardımcısı Rab’dir. 

Her Şeye Gücü Yeten Rab zulüm görenlerin avukatı ve öç alıcısıdır. Zulüm etmek iyi bir şey değildir. Çünkü Rab’bin adaleti korumasız olanların yararına işler. Ama özellikle dullara ve öksüzlere zulüm etmek doğrudan Baba ile karşı karşıya gelmek demektir. Rab koruması olarak kendisini görenlere yardım etmek ve onlara destek olmak için hiçbir çabayı esirgemeyecektir (Mezmurlar 146:9). Onları korumak için Rab elinden gelen her şeyi yapacaktır. 

Hayatınızda kendinizi Rab’bin karşısında bulmamak için elinizden geleni yapın. Her zaman ihtiyacı olanlara yardım eden ve hep iyi işler yapan birisi olun. Asla şeytanın muhtaçların haklarını çiğnemek için sizi kullanmasına izin vermeyin ve Rab’bi karşınıza almamak için çabalayın. Rab’bin hayatınızda her zaman dost ve yardımcı olarak bulunması en iyisidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares