Günün Mesajı

16/02/2016 - RAB’BİN SÖZÜNÜN MEYVESİZ KALMASINA İZİN VERMEYİN

Dünyasal kaygılar, zenginliğin aldatıcılığı ve daha başka hevesler araya girip sözü boğar ve ürün vermesini engeller.

Markos 4:19

Birçok insan başkalarının onları kandırmasına izin verdikleri için meyve veremiyorlar. Bugün iki bin yıl sonrasında bile İsa Mesih’in sözü hala ciddiye alınmayabiliyor. Bu nedenle birçok insan Rab’bin en iyi bereketlerini kaçırıyor. Zenginliğin aldatıcılığı ve daha birçok heveslerin araya girmesi nedeniyle gurura kapılıyorlar. Bu nedenle Rab’bin sözü bu hayatlarda meyve vermesi gerektiği halde hiçbir şey yapamıyor.

İsa Mesih’i tanımayan insanlara ne olduğuna bakın. Onları şu şekilde gruplayabiliriz: İlk grup sadece dünyasal şeylerden keyif alanlar, ikinci grup zenginliğin aldatıcılığına kapılanlar, üçüncü grup güç, ün ve başarı peşinde hırsla koşanlardır.

Rab’be kulluk edenlerin arasında bile aldatıcı şeylere kapılanlar var ve onlar sözü boğup etkisiz hale getiriyorlar. Görünüşe göre insanlar derslerini almıyorlar. Rab’bin öğretisi çok uzun bir süredir dünyada bulunmasına rağmen hala kör olan insanlar var ve onlar sürekli maddi zenginlikler biriktirip dünyasal şeylerle oyalanmaya çalışıyorlar. Bunun sonucunda da Rab’bin en iyi bereketlerini kaçırıyorlar. Dünyasal arzular Rab’bin birçok çocuğunun hayatına egemen olmuş durumda. Görünüşe göre bu dünyaya ait olmadıklarını ve bu nedenle bu dünyaya ait olan şeyleri sevmemeleri gerektiğini öğrenmemişler (1. Yuhanna 2:15).

Zenginlikle büyülenip hırslarına kulluk edenler az bir sayıda değiller. Bazı kardeşlerimiz politikacı, milyoner veya ünlü olma hırslarıyla büyülenmiş durumdalar. Bu şüphesiz şeytanın kurduğu bir tuzaktır. Rab bizi kendi ailesinin üyeleri olmaya çağırdığında yaşamlarımız için zaten bir plan yapmıştı. Bu plan müjdeyi ilk defa duyduğumuzda bize bildirildi ve Sözü her duyduğumuzda tekrardan bize gösteriliyor. Rab’bin bize açıkladığı şeyler onun ilahi isteğini hayatımızda gerçekleştirmek üzere ürün vermemiz için bize bildirildi. Eğer Söz bizde vermiyorsa bu bizim hatamızdır. Bazıları hayatlarında bir şey olmamasının sebebi olarak Rab’bin o şeyleri istemediğini gösteriyorlar. Ama bu doğru değil. Eğer ayartılara daha çok kapılırsak Babamız bize söz verdiği şeyi yapamaz.

Bu nedenle yolunuzda bulunan ve sendelemenize yol açan engellerden kurtulun. Çünkü onlar Rab’bin mucizelerinin gerçekleşmesine engel oluyorlar. Rab gücünü bize göstermek istiyor. Baba’nın bizim aracılığımızla çalışmasına engel olacak hiçbir şeye izin vermemeliyiz.

 

İsa’nın sevgisiyle,


Doktor Soares