Günün Mesajı

17/02/2016 - İYİ SÖZLER

Yüreğimden güzel sözler taşıyor, Kral için söylüyorum şiirlerimi, dilim usta bir yazarın kalemi gibi olsun.

Mezmurlar 45:1

Yüreklerimizi iyi ya da kötü sözcüklerle doldurabiliriz; bu bizim seçimimizdir. Ama Rab’bin görevlendirdiği insanlar sadece Rab’bin Sözüne göre konuşmalıdır. Yüreklerimizi iyi ifadelerle doldurmanın sırrı, yaptıklarımızı Kralımıza yaraşır bir dille anlatmaktır. Sizin diliniz nasıl olacak? Usta bir yazarın kalemi gibi mi, yoksa beceriksiz bir yazarın kalemi gibi mi? Ağzınızdan çıkanlar o konuda başarılı olup olmayacağınızı belirler.

Yüreklerimizi iyi sözcüklerin de, kötü sözcüklerin de deposu olarak kullanabiliriz. İnsanın ağzı, yüreğinden taşanı söyler (Luka 6:45). Her zaman olumsuz şeyler söyleyenler artık gözlerini açmalıdır; çünkü hayatları konuştukları şeylerin resmini yansıtacaktır. Rab’bin sesiyle uyum içerisinde konuşmak, zaferli bir hayatın anahtarıdır.

Rab’be ait olan herkes Onun Sözüne uygun olarak konuşmalıdır. Çünkü Rab ona ait olanlardan bunu bekler. Sevgili okurum, eğer zor bir dönemden geçiyorsan, ağzını zorluklardan bahsetmek için açma. Kutsal Ruh’un Kutsal Yazılara yerleştirdiği şeyleri söyle. İyi de olsalar, kötü de olsalar, sözcükler bir güce sahiptir. Bu yüzden eninde sonunda ağzımızdan çıkan şeylere dönüşürüz.

Yüreğini yokladığında orasını tamamen iyi ifadelerle dolu olarak bulanlar, Kralımızın yardımıyla yaptıkları şeylerin tanıklığını paylaşmalıdır. Kaybolmuş ve ihtiyaç sahibi insanlarla Rab hakkında konuşmayanlar çok fazla şey kaçırırlar. Rab’bin planını bir insana bildirdiğimiz zaman muhteşem bir biçimde güçlendiriliriz; çünkü aslında vererek alırız. Sadece başka insanlarla konuşurken değil, aynı zamanda Rab’be dua ederken de ağzımızı açıp Kralımızın yardımıyla yaptığımız şeylerden bahsettiğimizde, yüreklerimiz iyi sözcüklerle dolup taşar. 

Yürekleri böyle mücevherlerle dolu olanların dilleri usta bir yazarın kalemi gibidir. Kralımızın yardımıyla yaptığımız şeylerden bahsettiğimizde, içimizde hoş ve arındırıcı bir ateş yanar. Bu ateş bizi kutsallaştırır ve düşmanı azarlamamız için gereken şartları sağlar.

Hiçbir şey tesadüfen olmaz. Kim karanlığın güçlerine üstün gelmek istiyorsa, Rab’bin Sözü’nün yüreğine yerleştirdiklerini derhal ağzıyla söylemelidir. Eğer Rab için şimdiye kadar hiçbir şey yapmadıysanız, bunu yapmaya hemen başlamalısınız. Rab kim olduğunuzu söylüyorsa, o olmak için kararınızı verin. İyi sözler hayatınızı şu an bulunduğunuz yerdekinden çok daha iyi yapar. Mesih ile Rab’bin isteğini gerçekleştirmek için güçlendirilirsiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares