Günün Mesajı

20/02/2016 - MESİH’E KARŞI GÜNAH İŞLEMEK

Bu şekilde kardeşlere karşı günah işleyip onların zayıf vicdanlarını yaralayarak Mesih'e karşı günah işlemiş olursunuz.

1. Korintliler 8:12

Yapabileceğimiz en hoş olmayan şey, birisini üzmek ya da öfkelendirmektir. Çünkü böyle bir durumda Mesih’e karşı günah işlemiş oluruz. Bizi koruyan ve şeytanın kötü planlarını üzerimizde uygulamasını engelleyen Odur. Rab’be yanlış yapanlar aslında kendilerine yanlış yapmış olurlar. Ama Rab ile barış içinde olanlar Onun sevgisini, iyiliğini ve isteklerini hayatlarında görürler.

Mesih’e karşı günah işlemek, kontrolden çıkmış ya da şeytanın kontrolüne girmiş birinin, İsa’nın öğrencilerinden birini imanla ve hatta bizzat Rab ile kandırmasıdır. Rab’bi seven birisinin böyle bir şeyi nasıl yapabildiğini anlamıyorum. Ama birçok insan kardeşinin imanda olgunlaşıp olgunlaşmadığına, güçlü ya da zayıf olduğuna bakmadan onu öfkelendirir ve onun doğru yoldan sapmasına neden olur. Oysa Rab o kişi için canını vermiştir. Bu Mesih’e karşı günah işlemektir. Bir insanın yapabileceği en talihsiz şey budur.

Kendisine güvenenleri kurtaran bizzat Rab’dir. Baba’nın gözetimi altındayken şeytan çirkin isteklerini hayatlarımızda gerçekleştiremez. Dahası, Rabbimizin bizler için harika planları var. O halde neden bu kadar zarara yol açan bir şeyi yapalım? Bu kadar iyi, ödüllendirici ve bereket dolu iken, neden Rab’bin ilahi planına göre yaşamayalım? (karş. Yeremya 29:11).

Rab’be karşı günah işlemek kendinize karşı günah işlemektir. Kim kendisinden nefret edebilir? İsa’ya inananlardan birisini yoldan çıkartan kişi hayatının en aptalca işini yapmış olur (Markos 9:42). En kötüsü de birçok insan bunu farkında bile olmadan yapmaktadır.

Nasıl yaşadığımızın farkında olmamız gerekiyor. Konuştuklarımız, düşündüklerimiz ve kararlarımızla ilgili özenli olmamız gerekiyor. İmanı zayıf birisine zarar verme gibi bir isteğimiz varsa, bunu yapmasak daha iyi olur. Biraz zarar görmek bir başkasının yıkımından sorumlu olmaktan iyidir. Bu dünyada hiçbir şey yaşamdan daha değerli değildir. Eğer bir insanın kurtulması için sıkıntı çekmeniz gerekirse, bunu yaşamanıza değer. Çoğu zaman bu durum Mesih’te sıkıntı çekmek diye adlandırılır (1. Petrus 4:12-16).

Diğer yandan kim Rab ile barış içinde olursa, diğer insanlarla da barış içinde olur ve böylelikle Tanrısal gücü kullanabilir. Baba’nın sevgisi Onun isteğini yerine getiren herkeste etkindir. Eğer elinizden geliyorsa asla bir insanın üzülmesine ya da kırılmasına izin vermeyin. Buyruklara uyun ve gerçekten başarılı bir kişi olun. Her zaman Söz’ün tavsiye ettiği tutumları sergileyin. Böylece hayatınızda asla rezil şeyler olmaz.

           

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares