Günün Mesajı

25/02/2016 - RAB’BİN LÜTFUNU ARAYIN

Rabbimiz İsa Mesih'in yüceliğine kavuşmanız için, bildirdiğimiz Müjde'yle sizi bu kurtuluşa çağırdı.

2. Selanikliler 2:14

Rab’be kulluk etme çağrısında diğer her şeyden daha üstün bir amaç vardır. Rab’bin bize vaat ettiği şifa, varlık, esenlik, sorunlarımızın çözümü gibi bereketler, Kutsal Ruh’la dolma gibi bereketler, yüreklerimizi gerçeğe açtığımız zaman ulaştığımız büyük armağanın yanında çok küçük kalır. Çünkü bu sayede en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyi elde ederiz. Hedefimiz her zaman İsa Mesih’in görkemi olmalıdır. Eğer ulaşılması imkansız olsaydı Rab bu planı hiç bizlere açıklamazdı.

Müjde’de Rab’bin adaletini ve insanlar için hazırladığı tüm şeyleri buluruz (Romalılar 1:16-17). İyi haberlerin üzerinde düşünmeyenler çok şey kaçırmaktadırlar. Bazıları İsa Mesih tarafından getirilen yeni öğretiden nasıl daha dindar olabileceklerini öğrenirler ve bu yüzden her zaman diğer dinlerin takipçileriyle yarış halindedirler. Müjde bir din değildir ve insanların Rab’bi hoşnut etmek için ortaya koydukları boş çabalardan oluşan dinsel uygulamalarla hiçbir alakası yoktur. Pavlus, Rab’bin bizi Mesih’in bedenine katılmamız için çağırdığındaki amacını Selanikliler’e açıklamıştı.

Birçok insan Müjde’nin sağladığı kazançları elde etmek istemiştir. Elbette şifa, varlık, esenlik ve sorunlarına çözüm aramak iyi bir şeydir. Bence Kutsal Ruh ile dolmak En Yüce Olan Rab’bin sunduğu, kurtuluştan sonraki en büyük berekettir. Ama bu da dahil olmak üzere tüm armağanlar birbirlerine benzerler ve Rab’bin yüreklerini gerçeğe açanlar için hazırladığı büyük armağanla kıyaslanamazlar.

Rab’bin önümüze koyduğu hedef İsa Mesih’in görkemine ulaşmaktır. Bu nedenle gereken tüm çabayı göstermeli ve Sevgili Mesih’te karşılıksız olarak verilen bu armağanı almak için elimizden geleni yapmalıyız. Bu armağan sadece birkaç ‘’ruhsal’’ insan için değil, yeniden doğan tüm insanlar içindir. Eğer bu yazıyı okuyan sevgili okurum Hristiyanlık yolculuğunda bu aşamaya ulaşmazsa, Rab’bin isteğini tam olarak yerine getirmiş olmaz.

Bu planı tasarlayan Rab’di. Bu nedenle amacının Onun planına katılan tüm insanların hayatlarında gerçekleşmesi için Rab her şeyi yapacaktır. Eğer bu size ulaşılmaz bir şeymiş gibi geliyorsa şunu kesinlikle bilmelisiniz ki, eğer gerçekten ulaşılmaz olsaydı, Baba onu asla açıklamazdı. Dindar olmayı bırakın ve sorunlarınızın bugün ya da onu takip eden bir başka gün sona ereceğine inanın. Şimdi Rab ve Kurtarıcımız olan İsa Mesih’in görkemindeki yerinizi alın. Bu Rab’bin asla bozulmayacak olan Sözüne inanarak gerçekleştirilebilir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares