Günün Mesajı

26/02/2016 - SİZE GÖSTERİLENE DİKKATİNİZİ VERİN

Tekoalı koyun yetiştiricilerinden Amos'un sözleri. Uzziya'nın Yahuda, Yehoaş oğlu Yarovam'ın İsrail Kralı olduğu günlerde, depremden iki yıl önce Amos İsrail'le ilgili görümler gördü

Amos 1:1

Amos deprem olmadan önce gerçek bir peygamber gibi görümler görmüştü. Kendisine gösterilenleri sadece İsraillilere değil, İsrailliler’in etrafındaki diğer tüm uluslarla da bildirdi. Bu insanlar şeytanı hoşnut eden şeyleri yapıyorlardı ve bu nedenle Rab onları yakında gelecek yıkımdan koruyamayacaktı. Bu mesaj bugüne kadar güncel kalmıştır ve bugünkü kuşaklara da tam olarak uymaktadır. Akıllı olanlar zinadan, yalanlardan ve düşmanın tüm tuzaklarından kaçınmalıdır.

Eğer Rab’bin tüm kulları kendilerine gösterilenleri bildirselerdi, birçok hayat kurtulabilir, birçok zararın önüne geçilebilirdi. Ama insanlar kendilerine bildirilen mesajları ciddiye almazlarsa, bunun sonuçlarının sorumlusu da kendileri olacaktır. Amos’un birinci bölümü ile ikinci bölümünün bir kısmını okuduğumuzda, onun yakında gelecek olan depremle ilgili oldukça açık konuştuğunu görürüz. İki yıl sonra bu insanlar Rab’bin yolladığı uyarının doğrulanışına şahitlik ettiler. İnanıyorum ki eğer uyarıldıklarında bunu dinleselerdi, Rab onları bu doğal felaketten kurtarabilirdi.

Amos’un mesajı güncel bir mesajdır. Rab o zamanın adaletindeki yozlaşmışlık nedeniyle öfkeliydi. Tıpkı o zaman olduğu gibi günümüzde de bir çift ayakkabı çalan birisi hapsedilirken çok miktarda para çalan bir hırsız serbest bırakılabiliyor. Bugün ellerimiz her türlü yozlaşma sebebiyle kirlidir ama hiçbir şey Rab’bin gözlerinden saklanamaz (Süleyman’ın Özdeyişleri 15:3). Yanlış tutumlarımız Rab’bin kulaklarını tıkar ve bu nedenle de O bizi duyup yararımıza olacak şeyler yapamaz. Bunun sonucunda ciddi sıkıntılarla karşılaşırız. Peygamberin önceden bildirdiği bu felakette de birçok insan hayatını kaybetmişti çünkü uyarıyı dinlememişlerdi.

Bütün günahlar Rab’bin yüzünü bizden çevirmesine yol açar ve bizi duymasına engel olur (Mezmurlar 66:18; 1. Petrus 3:12). Yapılacak en iyi şey tüm günahlardan uzak durmaktır: zina, yalanlar ya da diğer günahlar. Bugün bir kalem darbesiyle büyük miktarlarda para çalan birçok hırsız serbestçe dolaşırken, hapishaneler bir kavanoz tereyağı çaldığı için Sao Paulo’nun hapishanelerinden birinde üç yıl yatan bir anne gibi küçük hırsızlarla doludur.

Rab çocuklarının bu tür adaletsiz davranışlarından dolayı öfke duyar. Onun tavsiyesine kulak verir ve asla yolundan ayrılmazsak iyi ederiz. Onun gözlerinin önünde her şey olduğu gibi ortadadır ve her şey için Ona hesap vermemiz gerekir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares