Günün Mesajı

27/02/2016 - ANLAŞMALIYIZ

İki kişi anlaşmadan birlikte yürür mü?

Amos 3:3

Rab’bin topluluğuyla birlikte yaşamayan Hristiyanlar kendilerini kandırmaktadır çünkü benliğe göre yaşayanlar sadece benlikten doğan işleri yaparlar. Savaşımız ruhsal olduğu için Söz’ün tüm zırhlarını kuşanmalıyız ki ruhsal dünyada sesimiz işitilsin (Efesliler 6:11). Aklın gücüyle ve kendi kapasitemizle üstesinden gelinebilecek sorunlar vardır, ama Onunla yürüdüğümüz zaman yardımcımız yalnızca Rab’dir.

İsa’yı kabul ettikten sonra Onunla paydaşlık kurmayan insanları bir türlü anlayamıyorum. Kiliseye gitmek bir insanın yapabileceği en iyi şeylerden biridir ama En Yüce Olan ile bir araya gelme amacı olmadan kiliseye gitmek sadece zaman israfıdır. Akıllı kişi Rab ile birlikte yürür (Süleyman’ın Özdeyişler 105:4). Yüreklerini Rab’be açmayanlar ise Onun etkinliğinin dışında yaşamlarını sürdürürler.

Rab’bin rehberliği olmadan yaşayanlar benlikte yaşamaktadırlar (Romalılar 8:8). Bu günahta oldukları anlamına gelmez, sadece kendi doğalarına göre yaşamaktadırlar. İnsan kendi anlayışı ile asla Rab’bin planının ne olduğunu keşfedemez ve ona uygun yaşayamaz. Aklımıza gelen şey her ne olursa olsun Rab ile birlikte yürümüyorsak ya kendi fikrimiz, ya da şeytanın fikridir. Ve şeytandan gelen hiçbir şey hoş görülemez.

Basit bir acı ya da küçük bir rahatsızlık yaklaşan daha büyük fırtınanın habercisi olabilir. İsa bize uyanık kalmamızı ve dua etmemizi söylemiştir, böylece ayartıya kapılmayız (Matta 26:41). Tüm savaşlarımız ruhsaldır (Efesliler 6:12). Bu nedenle Rab ile birlikte doğru bir şekilde yürüdüğümüzde Rab bizzat kendisi önümüzde kapılar açar ve bize iman duası edecek gücü verir.

Rab’bin Sözünün bize sağladığı ruhsal zırhlar ve Kutsal Ruh’un vaftizinin sağladığı Tanrısal güç olmadan sesimiz zayıf ve yetersizdir. Ama Söz tarafından aydınlatıldığımızda ve Kutsal Ruh’un varlığını hissettiğimizde öğrendiklerimizden faydalanabilir, tüm kötülüğü hayatımızdan kovabiliriz. Çünkü Rab’be ettiğimiz dualar cevaplanır.

Aklın gerçekliği çok geniş çaplıdır ama yine de sınırlıdır çünkü kendi anlayışımızın ürettiği şeyler sadece doğal düzlemde değerlidir. Bu nedenle eğer şeytanın saldırısı altındaysak, sadece Tanrısal yetkinin sağladığı zırhları kuşandığımızda özgür kalabiliriz. Göksel Yerlerin meshedişi olmadan dua etmek boş konuşmakla eşdeğerdir.

Rab ile birlikte yürümeliyiz çünkü bu şekilde Rab sıkıntılarımızda yardımcımız olabilir (Mezmurlar 46:1).  Ancak Rab sadece ortak bir anlayışa sahipsek bizimle birlikte yürüyebilir. Bu anlayış ise Sözü aracılığıyla Rab’bin bize söylediklerine kulak verdiğimizde kazanılabilir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares